vladamiric
Novajlija
Proces je gore objasnjen. Ali vidi grasak je biljka koja moze da se seje tokom cele godine i relativno podnosi niske temperature. Ako ga rano posejes i udje velik u zimu moze da se desi da izmrzne u potpunosti i zato je bolje posejati u rano prolece, medjutim u februaru nikako ne moze da se udje traktorom u njivu i posle par godina isprobavanja ja sam ostao pri setvi u novembru jer iako nikne bude mali i ne smeta mu hladnoca+padne sneg ali u vecini slucajeva samo nallija i zamrzne se i sa prvim suncanim danima u februaru iznikne kao cetka gust. Je l' sada bolje ili zelis jos? U razgovorima sa agronomima sa instituta bilo je mnogo ubedjivanja da to ne radim ali nakon sto su videli 3 godine zaredom prihvatili su moju ideju kao jednu od mogucih datuma za setvu ner u tom slucaju moj grasak stize prvi na kvantas=veca cena.
E ovo je super odgovor. Naime ja sam pocetnik u povrtarstvu. ove jeseni po prvi put u zivotu sam poceo da radim nesto u polju. Zasejao sam luk, ali iz sememna. A ova prica o grasku mi se svidela, jer posto radim samo jednu parcelu ( za sad ) taman bi i ja to mogao sledece jeseni da probam. A svidelo mi se sto je tako kasna setva jer recimo moze da se odradi posle kupusa. A sad jos jedno pitanje. Ja sam mislio da posle luka posejem kukuruz secerac. Da li je to dobra ideja ili ima neko nesto da predlozi.