Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jedno pitanje u vezi ovog regulacionog ventila,u knjizi vidim da on moze da se steluje,kako zatezanje-otpustanje ventila deluje na rucicu-dizanje?
Da li je bolje da kupim novi ventil ili se problem moze resiti stelovanjem?
Nije mi problem da kupim drugi ventil,nego me interesuje da li taj pritisak obavezno mora da se steluje i na novom i na starom ventilu?U knjizi pise da je 135-140 bara. Kada kupis novi ventil koji je osiguran,on je podesen na zadati pritisak i tu nista ne diras.ako hoces da sam stelujes,moras imati na jednom od izvoda hidraulike,kao i na stubu volana namesten merac pritiska,i uporedo meris i podesavas.pritisci treba da su u granicama-stub volana 80-90,poluge bar 130-140.
da li se motori M33/T i DM33/T razlikuju samo u glavi motora
I u bloku motora ima male razlike. U bloku M motora nedostaju rupe+navoji za ona 4 sarafa sa desne strane koje ima DM motor.... pvp,dizne.... Što kaze sremac pisano je o tom....da li se motori M33/T i DM33/T razlikuju samo u glavi motora
izvinjavam se...5mmŠto ce reci krace su klipnjace za 5mm a ne 50mm....
Pozdrav svima. Imam traktor IMT 539. Imam problem sa ukljucivanjem kardanskog vratila. Kada pokusam da ga ukljucim pomocu rucice, ono "krci", znate na sta mislim, i to je vremenom pocelo sve izrazenije da se javlja. Nekad vratilo ukljucim iz prvog puta (mada retko), najcesce vise puta moram da stisnem i pustim kvacilo da bih vratilo ukljucio. Dakle, moje pitanje je treba li neki deo da zamenim ili je eventualno potrebno neko stelovanje?
Iste simptome sam imao prosle godine,probam prestelujem ide dan-dva pa ponovo dok nisam video da se vrh ploce lagano pomera,rasklopio i evo ti slika.......@RatkoPa Zasto mislis da je frikciona ploca?
Lisnik sve si super objasnio i u pravu si za zazor drugog stepena ali kad je kvacilo novo. Tj kad je korpa utegnuta. A kad je sve staro i puno lufta taj zazor komotno moze biti nekih 1.5 do 1.6mm. Tih pola mm jako puno znace!