cugi prijatelju zar mislis da ja nisam sve probao pre nego sto sam sa pozalio na forumu.
dakle,kada sam ga pre 4 god uzeo od cigana bio je ko lutka ofarban sija ko nov.medjutim u oranju se grejao jako.
dodjem kuci i gledam sta moze biti.
nadjem majstora iz pik-a koji je 30 god popravljao takve traktore.
mada sam rasturao mnoge masine i uglavnom mi majstor ne treba ali racunam da se covek nagledao takvih stvari.
pogleda on malo i kaze pumpa,ok kupim novu i isto,opet on pogleda kaze termostat,
ok kupim novi 2 komada posto nisu skupi ,da mi nekaze kako i novi moze da zeza.i nista.
odmah sam znao da ce reci hladnjak,i tako i bi.skinem operem,vratim.
kad ono malo bolje ali posle 3 kruga se opet greje.
kaze majstor skidaj glavu da vidimo dihtung.skinemo, kad ono tu lezi zec.
naravoucenije-na ursusu 120 i 160 ks je isti dihtung glave kada se kupuje,
stim sto naknadno na dihtungu za 120 ks treba izbusiti rupe za vodu a za 160 netreba.
to neko pre mene nije znao i nije probusio tako da voda nije kruzila kroz glavu motora.
stavim nov dihtung,izbusim rupe,dotegnem kako treba i ono super drzi 80 C,
ostao je samo taj mali problem kada smanjim br obrtaja naglo, malo skoci temperatura na 90 i curne malo vode na odusak.
cim se vratim u brazdu i dignem obrtaje sve ok.
posto je hladnjak cist ostala mi je samo jedna pretpostavka,
kada su ga cigani farbali ofarbali su i hladnjak.verujem ja nisam pranjem mogao da skinem svu farbu,tako da verovatno pri niskim obrtajima nema dobru razmenu toplote i malo digne temperaturu i brzo se ohladi ali curne malo vode na odusak.