Odlična ideja, preorati na jesen i pustiti ga do proleća da odleži, pa na proleće istanjirati, posejati i predrljati.
Nikada do sada nisam sejao pšenicu i svaki savet mi je veoma koristan.
Mislim da ću baciti sada na jesen jednu tonu stajnjaka, to je 1000dinara po toni, nije to neko ulaganje, čisto da ne bude bez djubriva.
Da li je potrebno, kasnije..naredne godine, u proleće da i ja bacim NPK 15-15-15, naravno..podrazumeva se da je to objektivna i subjektivna stvar, ali čisto pitam da li je bacanje veštačkog djubriva, kao prihrane neophodan na proleće, bez obzira što sam sjeseni djubrio stajnjakom?
Imao sam ponudu od komšije da uzmem semensku pšenicu, ali da ne rizikujem, mislim da ću, upravo kako si mi i rekao, uzeti deklarisano seme.Čitao sam ovde na forumu da svi koriste Apache (Indijanca

, ali ne znam da li to postoji ovde na Zlativoru i kako bi se pokazala na ovom terenu, mada predpostavljam da ne bi bilo problema..rapitaću se ovih dana koje su sorte semenske pšenice zastupljene ovde u ponudi, pa bi mi vaš savet dobro došao koju od tih uzeti za predstojeću setvu.