lucky.serbia
Član
![]()
![]()
E ovako je to izgledalo kada smo izvadili ploce inace u pitanju je Semafor zastitno sredstvo,a problem je resen Ferijem kantom vrele vode i ostavljene da se otkrave malo cetkicom i na kraju puromatom opran![]()
vo jos nismo imali odkada imamo sejalicu,a koristio se najvise furadan,pozitron i ponco inace zastitu semaforom su mi masinski radili u jednoj poljoapoteci pa je moguce da su dodavali secer kao lepak.Jos jednom hvala Panonstibu,Gruntu i Lucki.Serbia na pomoci!
- - - - - - - - - -
I da najgore od svega je sto cu 3kj morati da presejem
- - - - - - - - - -
Masa setvene jedinice(25000) je 8,25kg.
Tomo druze i ja sam isto koristio semafor ove godine posto nista drugo nisam mogao da nabavim, dok sam koristio imidor (imidakloprid, isto kao u pozitronu) nije bilo traga na plocama. Takodje su se zaprljale ploce ali ne u ovolikoj meri jer sam sam doradjivao seme u mesalici pa sam odradio po uputstvu. Semafor se najlakse opere sa ploca. Ono sto sam takodje primetio na tvojim slikama je da imas po nekoliko zrna u ploci, jesu li ona zajedno slepljena priliko dorade, koliko sam te razumeo ti si odvijao odzracivace na kutijama. To nema potrebe da radis za seme te mase, pogledaj tabelu u uputstvu koje sam okacio u ovoj temi. To sto si otvarao ozracivac je verovatno uzrok sto imas po dva semena u ploci ukoliko nije uzrok slepljeno.seme u doradi. Takodje kazes da imas potrosene izbacivace, u to cisto sumnjam, dosta je to izdrzljivo. Uzmi jedan i slikaj mi pored lenjira ili izmeri ako imas subler najdeblji kraj pa cu ti reci jel potrosen.