Sejanje soje sejalicom Panonija Becker

Rapaic

Novajlija
Učlanjen(a)
16 Jul 2012
Poruka
20
Lokacija
Ovca,Bgd
Da li neko ima ploce za sejanje suncokreta ili kako da sejem suncokret sa kukuruznim. Mislim da ovi u NS nisu normalni za 150e za plocu i izbijac
 
Učlanjen(a)
27 Nov 2013
Poruka
194
Lokacija
kljajicevo
......kako da sejem suncokret sa kukuruznim....
Malo smanjiš obrtaje i okreneš ovaj "leptir" za 180 stepena, ako je seme sitno zna da propadne kroz ploče ili da ga izbijač lomi. Sve u svemu nije problem sijati ovako.


 

Vlado 89

Član
Učlanjen(a)
10 Feb 2011
Poruka
184
Lokacija
Kucura
Ja okrenem i leptire i smanjim pritisak. Al opet mi je jako malo semena posejala... Seme KWS Barolo.
 

komer

Član
Učlanjen(a)
6 Jan 2014
Poruka
263
Lokacija
Popovaca
Oprostite što dižem temu nakon ovoliko vremena,ali imamo sijačicu becker aeromat 2 i ako netko ima manual,ili kakav savjet o održavanju ili podešavanju sijačice bio bih zahvalan..
 

bduda

Član
Učlanjen(a)
15 Feb 2010
Poruka
100
Lokacija
Koprivnica
Kako provjeriti dali Bekerica ispravno sadi, pošto ona nema prozorcica poput olt i slicne?

Poslano sa mog HummerLE koristeći Tapatalk
 

marko1984

Novajlija
Učlanjen(a)
14 Nov 2011
Poruka
8
Lokacija
progar
Treba mi mala pomoć oko sejalice becker,menjao sam ležajeve na turbini zatim sam je sklopio i vratio na mašinu i nisam mogao da je pokrenem, kao da turbina nije u odgovarajućem položaju. Da li je neko imao slično iskustvo?

Poslato sa AMN-LX9 pomoću Tapatoka
 

smilad

Član
Učlanjen(a)
7 Jan 2009
Poruka
436
Lokacija
Bečej
@marko1984
Pre sledećeg, prvo dobro pogledaj da li ti je sve dobro naleglo, da li obe strane spoljnjeg tela turbine idealno leže jedna na drugoj, da li su svi zavrtnji podjednako dotegnuti.. Ne sme ništa da bude ukošeno, i da se koristi sila prilikom montaže. Zazor izmedju peraja turbine i tela je vrlo mali, tako da svako odstupanje pravi problem. Proveri sve maskimalno. Ako ne pomaže, onda je ovo ispod.
Verovatno da nisu samo ležajevi bili problem, već kada oni stradaju hoće da se provrte u aluminijumskom kućištu pa dodje do "otvaranja" veće rupe u ležištu i gubljenja centriranja. Zapravo kraci turbine nalegnu na spoljno telo kada se zategne remen.
Rešenje je da dobar strugar ubaci - piksnuje čelične umetke. Izvadi nešto aluminijuma, napravi piksne, i po sistemu toplo - hladno ubaci nova ležišta za ležajeve u aluminijumsko telo turbine.
Novi ležajevi takodje moraju biti visoke kategorije kvaliteta sposobni da izdrže velike obrtaje. Nikako kineski i jeftini.
 
Vrh