lucky.serbia
Član
![]()
![]()
E ovako je to izgledalo kada smo izvadili ploce inace u pitanju je Semafor zastitno sredstvo,a problem je resen Ferijem kantom vrele vode i ostavljene da se otkrave malo cetkicom i na kraju puromatom opran![]()
vo jos nismo imali odkada imamo sejalicu,a koristio se najvise furadan,pozitron i ponco inace zastitu semaforom su mi masinski radili u jednoj poljoapoteci pa je moguce da su dodavali secer kao lepak.Jos jednom hvala Panonstibu,Gruntu i Lucki.Serbia na pomoci!
- - - - - - - - - -
I da najgore od svega je sto cu 3kj morati da presejem
- - - - - - - - - -
Masa setvene jedinice(25000) je 8,25kg.
Tomo druze i ja sam isto koristio semafor ove godine posto nista drugo nisam mogao da nabavim, dok sam koristio imidor (imidakloprid, isto kao u pozitronu) nije bilo traga na plocama. Takodje su se zaprljale ploce ali ne u ovolikoj meri jer sam sam doradjivao seme u mesalici pa sam odradio po uputstvu. Semafor se najlakse opere sa ploca. Ono sto sam takodje primetio na tvojim slikama je da imas po nekoliko zrna u ploci, jesu li ona zajedno slepljena priliko dorade, koliko sam te razumeo ti si odvijao odzracivace na kutijama. To nema potrebe da radis za seme te mase, pogledaj tabelu u uputstvu koje sam okacio u ovoj temi. To sto si otvarao ozracivac je verovatno uzrok sto imas po dva semena u ploci ukoliko nije uzrok slepljeno.seme u doradi. Takodje kazes da imas potrosene izbacivace, u to cisto sumnjam, dosta je to izdrzljivo. Uzmi jedan i slikaj mi pored lenjira ili izmeri ako imas subler najdeblji kraj pa cu ti reci jel potrosen.

ko zna ako se svidi sejalici onda će bolje sejati
otac vec smontirao ploce i sastavio sejacicu tako da nisam uspeo da uslikam izbijace jbg valjda ce sada biti sve OK,a nadam se da sada kada zavrsi setvu da ce promeniti i vlasnika pa neka je neko drugi otvara posto imam jednoga udavi me da mu je prodam kaze odusevljen je sa njom kako radi!