Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Kakva je Agria sto se tice dalje podrske i delova?
Dve godine je imam i nikakvi delovi nisu bili potrebni a što se tiče podrške uvek se javljaju na telefon. Kako sam i ranije napisao posejala je u baš tvrdo pripremljeno lepo i jednako je niklo. Jedino mi podešavanje količine ne odgovara po onome kako piše u knjizi i stvarno stanje . Vrtim točak i izmerim 2 kg, što znači 200 kg po ha, a poseje mi manje. Tako da to još moram proučiti šta je u pitanju.

Agriju zitnu imam 15 godina, iz prve serije je. Posejala je Boga oca, jedino sto je menjano su opruzni prsti, jer su se pojeli od "vlazne" zemlje. Sejao sam psenicu, raž, ovas, lucerku pa čak i mak. Sve perfekt. Jedina mana su joj markeri, mada sada rade bolje, i tesan poklopac sanduka. Ja sam prezadovoljan. A sto se delova tice, ima svega i uvek. Majevica zitna je kao igracka spram Agrije.

Agriju zitnu imam 15 godina, iz prve serije je. Posejala je Boga oca, jedino sto je menjano su opruzni prsti, jer su se pojeli od "vlazne" zemlje. Sejao sam psenicu, raž, ovas, lucerku pa čak i mak. Sve perfekt. Jedina mana su joj markeri, mada sada rade bolje, i tesan poklopac sanduka. Ja sam prezadovoljan. A sto se delova tice, ima svega i uvek. Majevica zitna je kao igracka spram Agrije.
Da li je Agria od početka radila sejacice sa dva diska? Jel neće da navuče zemlju i zatvori?

Sent from my 23117RA68G using Tapatalk

Da li neki ponosni vlasnik IMT sejalice ima nazad onu branu sto radi mala privreda? Ima li efekta to staviti?
Ne baš puno, ako ima one kratke žice namotane samo jednom. Nisu elastične dovoljno i samo jedna da ide bregom odigne celu branu, ostale idu u vazduhu....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Kod mene na žitnoj sejalici Saxonia iz 70 i neke takva brana se kačila sa strane na lance a brana je bila iz 2 dela i svaki deo se klatio na sredini i tako kopirao teren.

Mislio sam na ovog proizvodjaca... a kod njega je koliko vidim ta zica. 440e je za 23 reda imt sejalicu.

Da, to su te kratke žice.
Kod mene je takva brana ali dugačke žice, 3 kruga motane, kopirane sa gaspardo mašina i to radi dobro. Ovo sa slike nije najsrećnije rešenje.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Karike brana
vF3geE0.jpeg
QJPhjAM.jpeg

Ne postoji bolja od karike brana,imam istu,samo sto ljudi preterivaju duzinom pa kad se podigne sejalica na kraj njive i ide u rikverc dobar deo brane skoro dodje do tockova,nema potrebe da je toliko dugacka,kod mene ne dodiruje zemlju kad se podigne a radi odlican posao.
A ova na zice za 440 eur,pa toliko kosta maltene sejalica lulasica ....

У Србобрану има неки мајстори што праве бране ланчаре како их ко зове и од 3м ширине и 1м дужине је 300е та може и прасиће да затрпа по њиви.

Nazad
Vrh