Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Суштина је добра припрема сејачица ко сејачица пре би улагао у машине за обраду сетве Пшенице.

Kupuju se skupe diskosne sejacice za setvu a neki jos oru za setvu psenice. 😀
Za prolecne kulture isto tako 2,3x se spema setvospremacem,drljacom. A seje disk a neki imaju ii turbo disk.

То повлачи нека друга питања количина земље итд...Ипак она дуго стоји под шупом и остале машине ако се не експлоатишу ко свет.

Аха ок моја грешка...Кад не знају ни са дискосном ни са каквим год гледам то сваки дан у атару плаче ми се од Стручњака.А машине коштају у три лепе

У вези плакања (није баш тема):
Има навигацију али редови на саставима на почетку њиве скоро састављени или чак се преклапају. Па пусти 3 или 4 узглавнице па ћеш се од пута таман исправити док не спустиш сејачицу. Говорим за сетву широкоредних култура.

Уопште говорим...јуче Задругари ору Масеј,Фендт,Џондика о плуговима да не причам...прођем ја а раоник дебо ко табан реко шта је ово каже тракториста рекао Агроном да је то ок😂реко оћете пити Ракије каже нећемо имамо сок реко доминџења😄

Kolege jel zna nesto koliko kostaju nagazni tockovi da se ugrade na zitnu sejalicu? I da li moze na svaku ili ne? Pitam za gaspardo m300

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li je neko napravio neki jaci marker, da lepo ocrtava kad je suvo.
Kad sejem sa ovom kombinacijom, drugi prohod u kukurizistu, bukvalno se ne ne vidi gde sam seja, gde nisam, male njive i nekako, a kad udjem u 2ha na gore, mnogo preklapam....

Nazad
Vrh