Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Mozda jedina prednost imt sejalice sto je laka kao pero,moze manji taktor da radi sa njom.

Da li je moguće da se niko ne razume u taj krug sa rupama tj. brzinama? Da li treba slobodno da šeta po osovini, a samo da ga drži ona dvokraka da kažem kandža i opruga koja je u tom sistemu?

Koliko veze ima brzina okretanja tog rupičastog kruga? Mislim, naravno ako se brže okreće više će semena izbacivati. Nego da li ima neke veze kojom se brzinom on okreće sa načinom po kome će seme ispadati iz bunkera? Ako me razumete, ja mogu da ga stavim na najsporiju brzinu na krugu, a na podešavanju količine semena (dve palice na samom bunkeru) da stavim na maksimum i ona će sejati dovoljno kg po ha.
Zanima me da li ima neki uticaj brzina okretanja samog tog rupičastog kruga tj. osovine sa zupčanicima koji izbacuju seme na način izbacivanja semena? Tačnije da li možda ravnomernije izbacuje seme ako je taj krug podešen na veće brzine. Koliko vidim na većini sejalica je podešeno na najveću ili za jedan stepen manju brzinu. Tj. skroz ka unutrašnjosti famoznog kruga.

Da li je moguće da se niko ne razume u taj krug sa rupama tj. brzinama? Da li treba slobodno da šeta po osovini, a samo da ga drži ona dvokraka da kažem kandža i opruga koja je u tom sistemu?
Rodjeni posteno i najprostije ako nemas nalepnicu podesavanja zalepljenu na njoj ukucaj u pretrazivac tablica podesavanja imt zitne sejalica izadje ti slika nalepnice otvoris sliku i SAMO ce ti se kazati cemu sluzi ploca sa rupama a cemu rucica podesavanja na sanduku.:ppozdrav:

Rodjeni posteno i najprostije ako nemas nalepnicu podesavanja zalepljenu na njoj ukucaj u pretrazivac tablica podesavanja imt zitne sejalica izadje ti slika nalepnice otvoris sliku i SAMO ce ti se kazati cemu sluzi ploca sa rupama a cemu rucica podesavanja na sanduku.:ppozdrav:
Znam ja čemu služe. Nego druge stvari me interesuju. Napisao sam.

Nalepnicu nemam, gledao sam je ranije. (nema mnogo veze sa realnošću)
Evo sad opet pogledao i dobro je jer sam video da sejalica nije predviđena da radi pri određenim položajima ručice za količinu semena pri određenim položajima lančanika.

Sve jedno to ne odgovara moja pitanja.

Nazad
Vrh