Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Kupio etu 48..ima da se sređuje ali će ove sezone završiti posao..
1249dc8cbfd1a60f15afafc418ed95af.jpg


Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk
 
Pozdrav kolege, jel ima neko voljan da mi uslika unutrasnjost olt game, onaj deo za podešavanje kolicine semena i setvenu plocu? Kod mene je to nesto prepravljano pa bi da napravim kako treba.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka
 
Sejalica za direktnu setvu,jel je video neko uzivo ?

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
 
Mislim nisam siguran tu negde oko 4-4500evra.Najvise informacija mozes dobiti od kolege Rabadzije on redovno prati ovog inovatora posto covek pravi sejalice za direktnu setvu za sve useve.
 
Mislim da ima dve vrste 6203 i 6004, u svakom slučaju najbolje ti da dezintegrišeš jedan disk i vidiš koji je. Jedino ako ti se desi što i meni..... Menjam ležajeve točkova na Yugu 55 iz 95-6-te i na jednoj strani veći ležaj na drugoj strani, manji ležaj točka....
 
Takodje IMT zitna 23 reda. Koliko treba vremena (i zivaca) da se rasturi dovoljno da se zameni jedna setvena jedinica (samo kutija gore na osovini)?! napukla je gore pri vrhu gde ulazi seme u nju pa se plasim da ne izda u njivi. Imam rezervnu kupio odavno ali ne znam isplati li se odmah menjanje ili da teram dok traje?
 
Nisam imao čast, al kol'ko se sećam priča, treba dosta za rastavljanje..... A što je ne pričvrstiš limom? To se radilo na licu mesta, al jbg davno beše pa sam zaboravio detalje..... Slikaj da se podsetim.
 
Fora i je što samo jedan trebam zamjeniti, a taj kojeg trebam zamjeniti se skroz raspao.

Ništa, bit će i susjedni disk otvorit pa pogledati.
Ma teraj tako dok neprodje setva.Šta kad se lula zacepi pa baca od gore ,pa se posle ni ne primeti.Treba puno vremena da se porasklapa i sastavi još ako zezaju one desetke šrafovi sto odvrćeš iz koša ,muka živa,mi kad smo raklopili i vidli koje je zezanje sve smo komplet novo poubacivali.Milanu sam odgovorio sad vidim grešku al nema veze.
 
Nisam imao čast, al kol'ko se sećam priča, treba dosta za rastavljanje..... A što je ne pričvrstiš limom? To se radilo na licu mesta, al jbg davno beše pa sam zaboravio detalje..... Slikaj da se podsetim.

https://postimg.cc/9rNsCqp2

Krenula je kisa pa mi se ne izlazi sad da slikam ali nadjoh kod kolege na videu izbliza pa sam obelezio.
Levo plava linija je gde je napukla i mislim da ako krene tako da se razdvaja da moze skroz da otpadne. Desno zuta linija je sredina sejalice, koliko vidim ovde dve osovine treba izvuci obelezene zelenim srelicama, tj ova mala je samo stabilizator a unutra je ona glavna osovina koja mora izaci iz svih kutija do ove koja se menja pa kad se ona zameni da se isto tako vrati.
 
Ako je IMT-eova sejalica sa 23 lulu sa razmakom od 12,5cm i ako prvu i zadnju lulu zatvorim, a oba markera skratim za 12,5cm sa svake strane ispada da dobijam skoro 8 (7,875) m zahvat u 3 sejalice. Razmišljam da ovako uradim i onda svaku 3 sejalicu da iza točkova traktora zatvorim po dve lule kako bih ostavio stalne tragove. Nema veze što će malo biti preklopa (12,5 cm), neće da škodi. Da li je ovo dobra matematika?
 
Nema potrebe da zatvaras krajnje lule. Ja radim tako vec 3 godine i nemam problem sa oplazinama. A priskalica je 8m grane.
 
Nazad
Vrh