Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Društvo treba mi iskren odgovor za Olt Etu 48 da li vredi čemu i koje su mane te sejalice...? Nisam u prilici da je pogledam u blizini jer je niko i nema, u glavnon su velike Imt sejalice.

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk

Tiva ima dupli disk ulagac znatno veci od klasične imt sejalice. Sistem pritiska je hidraulični a sami nosači diskova su bolji nego na onim malim imt. Imas uvek mogućnost štelovanja da ti ne seta levo - desno. Diskovi usevaju pre prolaska točkova na kojima se vuče sejalica. Podizaci tragova su takođe na posebnoj hidraulici kao i markeri. Treba ti 4 para izvoda.
Mana je to sto ne možeš usejati do komšije ukoliko recimo nije skinuo kukuruz zbog kopir točka na kraju setvenog krila.
Ta Sejalica za 8 sati poseje 30ha ko iz šale. Jedino što nije za male njive.
Mi smo oko cele njive išli jedan krug sa malom imt i onda išla Tiva.

E ovakve odgovore volim..hvala još jednom..samo mi nije jasno što nisam našao Tivu sa diskovima do sada,sve su sa ulagačima a Imt sejalice imaju setveni aparat ispred nagaznih točkova..
Čovek mi je poslao sliku ulagača kod tive
e7236c101906aa529966107fae5d304e.jpg

Mani se Imt tive,si ti video setveni aparat,ma to potruli korito od hemije,gume sto spustaju seme iskacu,ima 4 tocka a jedan pogonski i ako naidje bas taj na razor onda ne seje,ja je imao ma bezi bre...Olt je svemirski brod i bolje useva,lakse se vuce,okrece,bolji markiri...

Sigmu bih kupio bez razmišljanja,samo već imam od 3m sejalicu a da jurim od 4m sigmu mi nije rešenje zbog puteva..posebno kada prelazim u susedno selo. Ove sklapajuće su širine 3m u transportu tako da to pije vodu.

Nazad
Vrh