Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Pozdrav,planiram kupovinu polovne sejalice za psenicu davno smo imali olt pa je zavrsila kod drugog ortaka a mi smo radili sve ciklonom,pa sada razmisljm sta uzeti za svojih 10 ha,Amazon,Nodet ili IMT ,zamolio bih sve kolege koji imaju sejalice da prenesu iskustva dobre i lose strane ovih sejalica a moze preporuka i za druge, svaki savet je dobrodosao ///unapred hvala

Planiram, oranje drljanje sejanje valjanje kembrdzom ,kod nas je zemlja dosta teska a traktor i su 39 i 75 ks

Imao sam sijačicu IMT 23 reda. Kad sam ju kupio nitko sretniji od mene. Napravili smo kompletan remont, stavili hidraulične markire na sredinu, iza grablje, svijetla, svijetlo u sanduku (kad se sije noću da se vidi na onom malom prozorčiću kad je sjeme pri kraju), 4 poništavača traga... Uglavnom sijala je prilično precizno što se tiče norme sjetve (žito, ječam), ali dubina je problem. Kad je odlična priprema posije fino i grablje to relativno dobro pokriju. Ali kad je priprema lošija i pogotovo na težim tlima onda nije radila dobro. Naj veća mana je dubina sjetve. I sa naj više nategnutim federima i na naj većoj postavljenoj dubini u tim (imalo lošijim) uvjetima bio je problem dubina sjetve. Ako se dobro sjećam pritisak po jednom disku je bio cca 14 kg što je malo. Prošle jeseni sam ju prodao u vrlo dobrom stanju za 500 eura. Nakon rada sa novom diskosnom (dva diska) sijačicom i rd sam se preporodio. Drži zadanu dubinu, stisne i pokrije sjeme, nicanje milina.

Može da se preradi, moja je išla na 2 creva.
Po slikama deluje da je skroz kompletna i da ima sve gume na nagaznim točkovima.
Cena je relativna, vredi tih para jer nemaš ništa drugo u toj klasi za te pare.

Koliko može da vredi žitna IMT sa 15 redova.
Oću da prodam moju makinu u dobrom je jako stanju, ležajevi svi novi, utegnuta, nove lule , kompletna plus, rezervne delove bi dao: lule pogonski zupčanik, i branu nove žice, nisam stigao da montiram

Gde moze da se nadje ovakav varijator, znam da ga ugradjuje bell impeks na njihovim sejalica ali ih ne prodaju posebno kao rezervni deo
fab97e25ed2adf4c8c3e3483a4949552.jpg

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Pozsrav drugari pre neko vreme pitao sam za savet oko sejalica i dobio korisne savete medjutim ovde blizu mene nude mi sejalicu danske proizvodnje Nordsten nema diskove obicna sa lulama zanima me misljenje o njima dal da idem da vidim kakva je ili da je zobidjem . treba mi za 10 ha zemlje da ne radim vise ciklonom unapred hvala i pozdrav

Ako je za 10ha, moze dobro da posluzi i sa lulama, samo da se malo kvalitetnije uradi priprema i bice to dobro. Diskosnih je slaba ponuda i cene su

Realno taj što seje 10ha nema čime ni da uradi pripremu kako treba, nego izmrlja malom tanjiračom 2-3x i to je to otprilike pa kako ispadne.... A naravno da mu je skupo da plati i kvalitetnu pripremu, a kamoli setvu....

Nazad
Vrh