Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Kazu da sa lulama nitko nece kupiti,samo diskovi.....nissm radio s nijednom......tako ide prica

Najgori osecaj je bio dok sam kupovao sejalicu, pojavi se u oglasima amazone d7/d8, otvorim oglas kad ono sa lulama 😭

Koju zitnu sejalicu za imt 549 poljostroj ,majevica ili imt koji radni zahvat.preporuka

Ima i ona zsejalica zitka ona je slicna poljostroj sa dva diska ali ne znam dalmbi bila teska za 549

Ima kod nas na prodaju Poljostroj sejalica pa me interesuje ima li delova za njih? Nešto po oglasima baš i ne vidim...

100 podijeli sa (Sirina sijacice x opseg kotača) i dobit ces koliko puta trebas okrenuti tocak da posijes 100m2

Npr kod mene je 100 / (3m sirina sijacice x 1,99m opseg tocka) = 16,75 treba okrenut tocak da bi posijao 100m2

Kad okrenes tocak toliko puta dobijes odredenu kolicinu sjemena, to izvazes na vagi i znat ces koliko bacas po ha…

Npr ako vaga pokaze 2.10kg to ti je 210 kg/ha norma

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pazario sam nedavno ovu mahinu.Dali neko ima od vas ovakvu sejalicu.Treba mi podešavanje.Nevredi da okrećem točkove,jer su uzane i dosta ce upadati u zemlju i to vec nije precizno stelovanje.I naravno ako neko ima takvu mahinu,neka podeli mišljenje o toj sejalici...

@biber99 Za sejalicu širine 3m, točak treba da okreneš 17 krugova, i premeris koliko semena ima u tepsiji, i to ti je količina za 1ha. Npr. Ako je iscurilo 2,5kg, to ti je 250kg/ha. Pre toga postavis skalu na neki broj, npr počneš sa brojem 35. I povećavas skalu ili smanjujes dok ne dodjes do željne količine.
Sa leve strane, onaj flah treba da je u rupi broj 2, to je za psenicu.

Nazad
Vrh