Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Јел има неко техничко уптство за Олт Гаму 18?
Ja imam GAMA18 kupljena nova 1984 god.gume su 5.00 / 8 potrebno je 32 okreta tocka kolicina koja ispadne je za povrsinu od jedan ar a 19 okreta za jedno jutro.
GAMA14 gume 3.5 / 10 potrebno je okrenuti 43 puta za jedan ar a 25 okreta za jedno jutro.

Ja sam ovo dobio od kolega kao odgovor zimus kad sam kupio olt gamu, namestio sam danas da sejem 130 kg po kj pa cemo sutra videti koliko je precizna.

@grunt

Kako si je podesavao, koliko si krugova tocka okretao i koje su dimenzije istih?
Pitam za drugara, uzeo je pre par dana sutra hoce da podesava

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

@grunt

Kako si je podesavao, koliko si krugova tocka okretao i koje su dimenzije istih?
Pitam za drugara, uzeo je pre par dana sutra hoce da podesava

Evo odgovoricu ja posto i ja imam istu sejalicu sa malim modifikacijama ali podesvanje isto
32 - 33 kruga tocka za 1ar i onda izmeris seme ali racunaj da ce u setvi uvek otici malo vise semena nego u dvoristu kad podesavas

@Xone
Hvala ti, prenecu mu pa neka steluje, samo se nadam da su iste dimenzije guma.
Rekao mi je da je merio obim njegovog tocka je 1.4m

Ja imam GAMA18 kupljena nova 1984 god.gume su 5.00 / 8 potrebno je 32 okreta tocka kolicina koja ispadne je za povrsinu od jedan ar a 19 okreta za jedno jutro.
GAMA14 gume 3.5 / 10 potrebno je okrenuti 43 puta za jedan ar a 25 okreta za jedno jutro.

Ja sam ovo dobio od kolega kao odgovor zimus kad sam kupio olt gamu, namestio sam danas da sejem 130 kg po kj pa cemo sutra videti koliko je precizna.
Dali ova podesavanja vaze i za jadarku 18,uzeo sam je pa me interesuje podesavanje. Mislim da je jadarka kopija olta?

Izmeris obim pogonske gume sijacice , ili precnik gume pa pomnozis sa 3,14 da dobijes obim.

Ako racunas za katastarsko jutro onda 5755 / radni zahvat + jedan red / obim gume i dobijes koliko okreta treba za 1kJ , onda podjelis sa 100 da dobijes 1/100kj , odnosno za zeljenih 150kg treba da izmjeris 1,5kg
1kJ = 5755 m kvadratnih
zahvat sijacice 2m
jedan red 10cm ili 0,1m
obim gume 1,8m

ili 5755 / 2m + 0.10m / 1,8m = 1522 okr/kj i onda 1522/100 = 15,22 okreta za 1/100 kJ

Ako racunas za hektar 10000 / radni zahvat + 1 red / obim gume i sve podjelis opet sa 100 i dobijas okreta za 1/100 hektara
odnosno ako za taj broj okreta dobijes 2kg to ti je 200kg/hektaru

1Ha = 10000 m kvadratnih
zahvat sijacice 2m
jedan red 0,1m
obim guma 1,8m

10000 / 2,1 / 1,8 = 2645 okr za Ha i onda 2645/100 = 26,45 okreta za 1/100 Ha

Sad postoji jos proklizavanje guma a i radni obim je manji pa postoje manja odstupanja itd, onda malo korigovanja treba na njivi.

Gama je prevrtljiva za podesavanje, kod nje zavisi i brzna kretanja, evo sad sam sijao tritikale, krupno zrno, na 10 sam imao podeseno i izaslo je 240kg/ha.
Kad sijem zob/ovas posto se slabije toci imam nastavljeno na 35 a u stvarnosti 150-200kg iseje po ha
Iskreno najradije bi je prodo i kupio neku zapadnu od 3m
Jedina prednost sto je bas lagana za nositi

Da li je neko sejao travu u vocnjaku zitnim sejalicama,kakva su iskustva. Seme je dista lagano,pa me zanima da li je bilo problema oko propadanja semena ,da nije htelo da curi ili nesto drugo?

Sent from my S60 using Tapatalk

Kiša mi je definitivno poremetila planove ali sam nekako u zadnji čas uspeo posejati uljanu repicu i to ogled sa 5 Pionirovih hibrida.Iskoristio sam priliku da isprobam novu HMS sejalicu koju smo dobili na probu od Agropanonke. Stefan je uradio valjanje pre i posle setve sa kembridž valjkom He-Va a sve ovo detaljnije možete videti u videu... Zahvaljujem se firmi Agropanonka , Živanu Straživuku ispred firme Corteva, Stefanu i svima koji su učestvovali u ovom videu i pravljenju istog... Mehanizacija u ovom videu: MTZ Belorus 952 monoblok HMS MIYAWDISC 23 ARMATRAC 1104 lux HE-VA Valjak Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal! Copyright © 2021. youtube.radoslav adamovic - All rights reserved.

Kiša mi je definitivno poremetila planove ali sam nekako u zadnji čas uspeo posejati uljanu repicu i to ogled sa 5 Pionirovih hibrida.Iskoristio sam priliku da isprobam novu HMS sejalicu koju smo dobili na probu od Agropanonke. Stefan je uradio valjanje pre i posle setve sa kembridž valjkom He-Va a sve ovo detaljnije možete videti u videu... Zahvaljujem se firmi Agropanonka , Živanu Straživuku ispred firme Corteva, Stefanu i svima koji su učestvovali u ovom videu i pravljenju istog... Mehanizacija u ovom videu: MTZ Belorus 952 monoblok HMS MIYAWDISC 23 ARMATRAC 1104 lux HE-VA Valjak Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal! Copyright © 2021. youtube.radoslav adamovic - All rights reserved.
Trebalo bi mozda pojačati pritisak na baterije. Vidi se da nagazni točkići često idu u vazduh.

Video kao i uvek top

Nazad
Vrh