Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Kad uzmes u šaku jedno i drugo tesko da mozes da uočiš. U obe šake imaš i krupna i sitna.
Nema druge,sejalica je puna 700kg,posle kise krecemo da sejemo nase seme,mora da poseje 5kj sa punom sejalicom i da ostane 70ak kg u sejalici. Ako bude tako,onda je stelovanje tacno,samo je velika razlika u semenu.

Ja moju Isariu nastelujem kuci koliko kila da baca odem u njivu uradim uvratu proverim i uvek moram da je prestelujem i posle gas

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Kod mene na kvederland ima tablica spram hektolitra koliko kila da baci...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Kolege kako na Poljostroj sejalici resiti gusenje na luli gde seme ispada napolje?
Jako se cesto desava da se pri spustanju sejalice u meko (peskovito zemljiste) lula napuni zemljom i onda jednostavno seme ne izlazi. Ako se spusta u tvrdje zemljiste toga nema.
Primetio sam da su lule bile malo "starije" od diskova, valjda su se diskovi vremenom potrosili, pa sam onda malo skratio ivice lula. Situacija je onda bila bolja, ali se i dalje desava da se lula nekada napuni zemljom. Ne znam kako to da resim, da li da prosecem onaj otvor jos na gore da i ako zagusi da seme moze da ispada ili sta vec?
Svaka pomoc je dobrodosla.
Uvek u pokretu spuštaj mašinu i rešen problem!

Kolege da li neko na zitnoj sejalici koristi marker da ocrtava na sredini traktora?
Da li je to veliki problem ako pri sledecem prohodu baterija useva preko traga markera?

Koliko ja znam, marker kada se postavlja da se gleda na sredini traktora uopste nema veze sa gazom traktora, vec iskljucivo sa radnom sirinom sejalice.
Recimo moja sejalica je radnog zahvata 3 m, ako namestam da mi je marker na sredini to bi znacilo da marker treba u sledecem prohodu da mi obelezava 3 metra od sredine hoda u kome vec idem.

Gde mogu naci delove za ovakvu sejalicu?
Trebaju mi gumene manzetne sto idu na kraj cevi gde curi zito, i opuge na brani?

Pa to onda pije vodu,ja kad sejem fergom malim idem sa jednim podesavanjima a imao sam i prilike da kacim i rajku 76 i morao sam da prestelavam. Javice se neko strucniji u svakom slucaju da kaze

Bolje da ostane markir na tocku jer se tako vezba pravac za prolecnu setvu, a zito ionako brzo zatvori redove ako se pogresi😀

Kolega u T40 je prava umetnost pratiti trag tocka kroz leva vrata, tako da mislim da mogu i bez te vezbe:LOL:

Gde se mogu kupiti one zice sto idu nazad na masinu da zatrpavaju seme???

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh