Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Pozdrav.
Jedno pitanje. 5 godina je bila detelina na jednoj parceli a sad ide psenici i jecam. Sta je bolje istanjirati pa posejati ili Ugar pa tanjiranje i sejanje? Vase iskustvo.

Jel si na ovo mislio? Ja sam uzimao pre 2 godine bile su oko 7€ tamo.
b8fb51e8d6f78bf36d882d0715274886.jpg
996656768129fde4641abb24f12ce741.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Da li neko ima iskustva sa Majevica sijačicama za pšenicu? Kako su se pokazale? Kakve su u poređenju sa Turskim?

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Brat je imao Majevicu, prodao posle 3 sezone... Jako mekana, los materijal, drugi dan otišao menjač, grablje otpale posle 50 jutara... A sad su i sa cenom preterali...

I moja Hms je isto teska ko tucak,ne zale turci rade masivno sve znam jer i alpler plug sto imam belegije neke nedaj boze koliko jake i debele

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Planiram konkurisati na novu sijacicu, pa sam se dvoumio izmedhu Majevice i ovih Turskih. Kod mene je ravnica tako da bi je za prvu ruku nosio sa Torpedom 75. Da li on moze da nosi ove Turske vidim da su dosta teske?

Moze prazne sto da ne,samo neznije na kvacilu.
Jeb... ih sejalice i sve masine,nije nesto kvalitetno ako je samo nabijeno gvozdjurije sto vise,kvalitetno je ako napravis nesto sto lakse a jako.Sta ja sad za sejalicu od 3m trebam drugi jeb.. traktor da kupujem da bi je nosio,jeb... ih gvozdje.

Ja punim na parceli sjeme, tako da mi to ne bi bio neki veliki problem.

Pa vecina tih sejalica u sirini 2.7-3m su od 800 do preko 1000kg prazne,zavisi u kakvoj opremi uzimas itd.

Nazad
Vrh