Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Tako je to je licenca,inace jako dobra sejalica.Ja imam dve,od 2,5m i od 3m.

Niko ne komentarise preradu poljostroj sejalicu sa 1 na 2 diska. Hoće li valjali to?
30fe0a084d268cd6ae1c8b1e06fb2603.jpg

024221346b25cdd208aea2d0b8a992dd.jpg

Koja je ovo sejalica i koliko ovo vredi,hoce covek da je proda?
To je IMT ja imam vaku ,dobra ali ima mnogo boljih od ove npr. IMT sanducar je bolja,i koliko vidim bila je dupla a sad je secena rama.Ja za nju ne bi dao 400 e,a na vasaru juce covek trazi 750 a ulagaci su oni koji nisu sa tanjirima (ne znam kako se zovo takav sistem)

Poslednja izmena od urednika:
Niko ne komentarise preradu poljostroj sejalicu sa 1 na 2 diska. Hoće li valjali to?
30fe0a084d268cd6ae1c8b1e06fb2603.jpg

024221346b25cdd208aea2d0b8a992dd.jpg

Ja vidim samo ove 2 slike ne i one sa prethodne strane.A imam istu sejalicu samo sam postavio branu od 1,5m dužine jedino što mi se ne sviđa je to što sejalica neprecizna što se tiče količine semena a jedini minus za branu je to što je mnogo teže manevrisati s njom na malim parcelama!!A kad pričam s prijateljima koji imaju IMT-ovu sa 2 diska oni mi kažu da se menjamo jer mi tvrde kad je vlažno da ne mogu da seju tako da ne smem da se kockam oko toga.

Kod mene se vide sve slike, ne znam kako je kod ostalih.

Imam i ja branu, samo je nisam postavio, jer i na njoj treba da se menjaju te žice, jer su dosta slabe. Sa okretanjem nemam problema jer se brana diže zajedno sa sejaliom.
Ne znam kako je kod tebe, ali kod mene je sejalica extra precizna, svaka baterija baca istu količinu semena, sa IMT sejalicom po pitanju preciznosti ne može da se meri. Kad je vlažno, realno ni nije za setvu, i tu neće sejati nijedna, jer tada nema ni zemlje da zatvori brazdu. Napravili smo da jedan disk bude veći, a jedan manji, da bi se mogli međusobno čistiti. Trebalo je da jedan bude ispred a jedan malo iza, kao na Lemken sejalici, mada tu je bilo mnogo posla oko prerade, pa smo ovako uradili sa baterijama od Olt sejalice.
To sa jednom lulom je loše rešenje, jer čim ima čapor na površini hoće da se zaglavi između lule i diska, u odmah tu nagomilava i disk se ne okreće, ne useva seme, nego baca po površini. Po meni, od sada samo sejalica sa 2 diska dolazi u obzir za sledeću kupovinu. Gasprado sa 1 diskom, takodje ima problema ako zemlja nije idealno spremljena. Amazon nešto manje ima problema, jer ima 1 metalni disk, a drugi je plastični koji je tu da ne bi došlo do zagusenja i koji čisti metalni disk.

Da cujem vasa misljenja: koliko je prakticno da sejalica ima depozitor za djubrivo? konkretno ova irtem. caletu se to nikako ne svidja zbog korozije, a i rasipanje djubriva je i jedna od najbrzih operacija...

Kod Irtem jako smanjuje kos za seme jer je deo namenjen djubrivu ustvari oduzet od dela namenjenog za seme.

Ali ako ne bacas djubrivo moze da se otvori i spojis oba dela,dakle ostaje ista zapremina za seme kao i bez djubriva :)

Послато са LG-H815 уз помоћ Тапатока

to nisam znao... mislis da se ukloni pregrada u kosu i da se seme dozira na jednom kao i do tad, a dozer za djubrivo zatvori?

Da,mislim da se moze ukloniti pregrada,i koristiti sve za seme.Jedino sto mi nije jasno,gledao sam na sajmu na brzinu,kolko sam video kod irtem ako se koristiti i djubrivo,onda se moze sejati samo sa svakim drugim ulagacem,jer pola ulagaca ce se koristiti za djubrivo.

Uklanja se jedan deo pregrade i seme prolazi na oba dela. A djubrivo ide u svaku cev kao i seme.

Послато са LG-H815 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh