Secerna repa 2016

E, jbg, da sam znao ne bih ni ugovarao repu za ovu godinu, sledece godine izlazimo iz price, ako se ove godine ne urazume sa analizama.

Au, sad ima samo Helenik i MK. Jos nije potpuno crnilo, ali je sivkasto dobro. Citam cene repromaterijala preko Sunoka i Crvenke. Svake godine skuplje sve redom za nekoliko procenata. Sve bi to bilo ok, da i nasa repa ima neku cenu, ovako radimo za repromaterijale, arende i flasu kisele za nas.

Setvena jedinica Originala je bila 2013 110e, 2014 130e, lane 150e, ove godine nisam hteo ni da pitam. Presao na drugu semensku kucu. Nek mami prodaju setvenu jedinicu za 150e.

Bačeno je danas 150kg/kj Eurofertil sulfammo 30 n-process,ako ima istine,sutra priprema,a setva posle kiše

IMG_20160318_100620.jpg

IMG_20160318_100627.jpg

Ovi moji drugari juce su poceli sa umerenim tempom!

p.s. Novost od sencanske secerane da, nista nece se menjati, jedino gosp. Vincezo Morone vraca se za Italy-u.....

Mi danas na poslu posejali prvi rok. Išlo je solidno, ostalo je da još malo bolje podesimo sejalicu za početak pune setve.
Takođe iskultivirana semenska repa. Očekujem mnogo bolji prinos semena u odnosu na prošlu godinu.
Kući zatvarao brazdu. Setva početkom aprila, najverovatnije, jer sledi malo veća količina padavina iduće nedelje.

Nazad
Vrh