Secerna repa 2016

Secerana u Kovacici
Bas gledam analize od prosle ture, uzeli su 25-30% od neto repe na digestiju i necistocu. Po meni fer bi bilo do 20%
Mene izgleda stalno štroje :haha:

Savandj, secerana u Kovacici.
Ja sutra pocinjem oranje parcele gde je bila repa, ako bude moglo. Parcela je na prometnom putu i masovno ce je gaziti, pa da donekle to sprecim, trenutno je kao pista, može se desiti i da neki avion sleti.

Obišao repu koju smo ostavili da izvadimo kasnije. Ima više sorata i vide se jasno razlike u tolerantnosti prema cerkospori.
Uvratina izgleda odlično, verovatno zbog preklapanja.

Bilo je 6 sorata, svaka po dva reda. Tri su osetljive i tri tolerantne, još nisu ni registrovane u srbiji.

Komšijina njiva, sva od viline kosice.

IMG_20160907_100411.jpg

IMG_20160907_104450.jpg

IMG_20160907_110225.jpg

IMG_20160908_102357.jpg

Repa 2016. .... stavili tačku i podvukli crtu ... prosečna digestija 15.65 , prosečna nečistoća 17.78 ,prinos PLATIVE repe 38.5t/kj idemo dalje ...

Mindjusar, svaka cast, kod nas digestija ne prelazi 14%, tvoji prinosi su kod nas ove godine misaona imenica....
Danas sam se vozio po ataru, video sam samo jednu repu koja nije zahvacena cerkosporomm, ova godina slaba za repu u mom kraju.

Danas uradili nekoliko uzoraka sa terena digestije od 13,5 do 14,9. Ništa spektakularno. U četvrtak prvi rezultati ogleda sa različitim rokom setve. Bas me interesuje kako će izgledati.

A pre mesec i vise dana pisali ste da ima digestije i 16.35 i vise,,, pa nama onda krajem oktobra pasce do 10-12 %......:haha:

Evo rezultata za moju parcelu, necistoca 14.25, digestija 13.36. Plative repe po kj 3.04, ocaj i beznadje. Ja sam je izvadio pre kise, kada su digestije bile 15, ali dzaba, kada sam predao posle kise, kada se digestija "smanjila". Sledece godine ne znam da li cu i koliko sejati. Svake godine kazem, ajd sada su nas zaklali, valjda sledece nece, a ono sve gore i gore.

Necistoca super (bizu si fabrici), ostalo vec nije toliko sjajno.....nazalost.....

Evo nekoliko rezultata iz naše laboratorije uslužnih analiza ogleda po stručnim službama Vrbas 17,32, Sombor 14,17, Senta 15,56, Pančevo 15,44, Kikinda 16,59. Iz sente je 8 sorata, odnosno osam uzoraka, sa ostalih lokaliteta 14.

Nazad
Vrh