Secerna repa 2015

Ničim izazvani optimisti(ja i kum) sejali gde se moglo ,a nije moglo svagde.Nisu platili staru a mi sejemo novu,stvarno seljaci u svakom smislu te reči:sta:
sdc12144.jpg
[/IMG]
sdc12149.jpg
[/IMG]
sdc12147.jpg
[/IMG]
Kad smo došli kući počela kiša sada već vrlo ozbiljna.Ako jako ugreje evo belaja sa pokoricom.

Jel to ostatak od cene repe ili vec premija, i ovde se suska da ce Senta da plati ali samo najmanji deo od 20% samo PDV :sta:

Poslednja izmena:
Kako ce repe ponasati kad najavljuju 0.6 celsiusa, od sledece nedelje.... ja se samo nadati mogu da nece biti mraza jer onda svakom godi preseljavanje....:ideja:

... ako nastavi ova kiša kako je najavljeno, biće setva polovinom ili krajem aprila...a to je već poprilično kasno... nije isplaćena repa 2014, cena za 2015 je mizerna... sve mi se čini da ću odustati ove godine od š.repe (već sam prepolovio planirane površine)... jednostavno ne vidim više ni jednu pozitivnu stavku u proizvodnji š.repe u ovoj godini...

I ja sam razmisljao na temu odustajanja, ali, sacekacu jos malo, pitanje je sta sa semenom koje sam uzeo ? Ugovrima koje sam potpisao, mogu jos I da me tuze ako odustanem.....

...ugovor po svemu sudeći njima ništa ne znači (to smo naučili iz prošče godine ;) ) jedino šta sa semenom ... sačekaću i ja još malo...

Njima ne znaći ako je u njihovu korist.Ako treba da štetuju ugovor važi za svaki zarez a kamoli odustajanje.:sjasi:

Jbg, moze da se kaze da je posejana, ali da nije dobro nikla, pa je presejana, a seme neka ceka sledecu godinu.

ako seme nije otpakovano ,ne razumem zasto im se ne bi moglo vratiti.Neka tuze ako im je do toga ali stvarno bi bila sramota posle svega sto su uradili....pa za njih prve ne vaze nikakvi ugovori.Oni su kao iz one pstare narodne price o eri i kadiji.

Cuvao Ero kadijina goveda, pa imao i svoju jednu kravu, te isla
s kadijinim govedima. Jadan put se dogodi, te se pobode kadijina
krava s Erinom, pa Erina krava ubode kadijinu na mjesto. Onda Ero
brze bolje otrci kadiji: "Cestiti efendija! tvoja krava ubola moju
kravu." - Pa ko je kriv, more! je li je ko nacerao?" - Nije niko,
nego se pobole same." "Ej, vala, more! marvi nema suda." - Onda Ero:
Ama cujes li ti, efendija! sto ja kazem: moja krava ubola, tvoju
kravu." - "A a! more! stani dok pogledam u citap;" pa se segne rukom,
da dovati citap, a Ero te za ruku: "Ne ces, Bog i Bozja vjera! Kad
nijesi gledao mojoj u citap, lje neces ni tvojoj."

Presejavali smo 2012, a ima sanse da se ponovi scenario.
Mi koji nismo presejali bolje smo prošli. Nije bitan samo mraz(u najavi neće biti nešto jak) već i vlažnost zemljišta i dan kakav će biti nako njega.

- - - - - - - - - -

... ako nastavi ova kiša kako je najavljeno, biće setva polovinom ili krajem aprila...a to je već poprilično kasno... nije isplaćena repa 2014, cena za 2015 je mizerna... sve mi se čini da ću odustati ove godine od š.repe (već sam prepolovio planirane površine)... jednostavno ne vidim više ni jednu pozitivnu stavku u proizvodnji š.repe u ovoj godini...
2013 repu smo sejali zbog kišnog proleća od 17 Aprila i mogu vam reći da prosek sela nije bio nikad bolji oko 5 vagona jus repe po k.j.

ja mislim da je bolje prosao ko nije posejao,jer bice vlage i ako bude u miru bez kise ,sa vecom temp. brzo ce nici.

Nazad
Vrh