Secerna repa 2015

Ja sam u nedelju sejao. U vlagu smo sejali na 4cm. Sutra ako ne uspada idem da obidjem da vidim stanje.

Moze to svako da odradi dobro,pogotovo za repu.Imam prijatelja koji za repu u jesen posle oranja sve lepo ispremira i u prolece sa lakom drljacom i 539 podrlja to fino dva puta,sabije zemlju ne izvadi vlagu i mnogo bolje ima nicanje od drugih.Tako da u RUKAMA MANDUSICA VUKA SVAKA PUSKA BICE UBOJITA.

Kod nas posle ovog potopa,jedino da molimo boga da bude svaki dan kisice da se ne napravi pokorica,a mislim da ce u nekim delovima atara biti minimum s prsta kora.:udri:

Moracu tako da uradim.Ta njiva gde postoji opasnost od kore je sejana prekjuce tako da ce moci da se pretrci valjkom.

Video sam svojim očima posle valjanja je ispalo dobro, a pojedinci su presevali pa opet pao pljusak i opet kora.

Kad se navata kora a repa ispod mozes da **greška,jedino da se covek moli bogu kisi ili da zalije ako je u mogucnosti nekommanjom normom.Mada i tada je pitanje jer jak pljusak toliko sabije tu zemlju od gore i ona postane kao testo....

::novac::@ Zlatko Pap koja je fabrika u pitanju, ovim mojim drugarima najvise Zabaljska duguje

POsejali danas 9,7 jutara, na 3,5 cm dubine, 18 u redu, Nora. Lepo je pripremljeno, samo da ne bude neki veliki pljusak narednih desetak dana.

Nazad
Vrh