Savet oko kompa!

Ja stavim ladno pivo u kuciste i odma ga ohladi :ROFLMAO: .
I mene nervira cpu ventilator,bucan je,tj stalno dize obrtaje pa smanjuje ,ne verujem da je do paste nesto jer je i kao nov tako radio.Mada ja sad imam oko stotinak tabova otvoreno na chrom-u ,mozda je i do toga.
Jel to tvoje hladjenje spremno skroz,ne trebas sipati tecnost ,duzina creva za vodu dobra ?.Ono pretpostavljam ide na krov kucista ?.

Ja stavim ladno pivo u kuciste i odma ga ohladi :ROFLMAO: .
To mi je i originalna ideja. :) Da izgleda kao frižider. Što više belog unutra i kombinacija plavkasto-zelenkastog svetla da deluje kao neka Arktik varijanta. Još da zamenim ove ventilatore što sijaju u duginim bojama, bele kablove za napajanje, da ofarbam grafičku u belo i to je to.
I mene nervira cpu ventilator,bucan je,tj stalno dize obrtaje pa smanjuje ,ne verujem da je do paste nesto jer je i kao nov tako radio.Mada ja sad imam oko stotinak tabova otvoreno na chrom-u ,mozda je i do toga.
Jel to tvoje hladjenje spremno skroz,ne trebas sipati tecnost ,duzina creva za vodu dobra ?.Ono pretpostavljam ide na krov kucista ?.

Da, spremno za montiranje. Samo se ušrafi na procesor na postojeći držač od fabričkog hladnjaka i njegov hladnjak gore. U suštini možeš hladnjak da staviš gde hoćeš, ali najbolje je gore. Creva su i dovoljno duga verujem i za dosta veće kućišta od ovog mog

Nemojte bacati pare na vodu. Kupite kvalitetan vazdušni hladnjak i bićete mirni 15 godina sa njim.
AIO u Dušanovom slučaju dolazi spreman za korišćenje, samo se namontira. Za te pare je mogla da se kupi odlična Noctua

Sent from my 23127PN0CG using Tapatalk

Poslednja izmena:
Meni je bitno samo da bude tisi ventilator procesora ,malo me i strah tih hladnjaka na vodu,ako procuri ne daj boze negde oko samog procesora ....

Kupiš što veći i kvalitetniji i neće biti bučan. Koji procesor je u pitanju?

Nemaš nikakvog razloga da gledaš vodu. E sad, zavisi šta ti u kućištu najviše stvara buku. Ako kupiš previše tih hladnjak, opet će nešto da se čuje.
Mislim da 2600 može da se ohladi i sa nekim hladnjakom od 4k

Neće bre ništa da procuri. I ako krene da curu unutra je fluorescentna tečnost koja će se vrlo lako primetiti ako i malo curi, a neće!
Vremena kad se vodeno hlađenje budžilo na razno razne načine su prošla. Danas je sve to zatvoreno i napravljeno kako treba.

I ja sam prvo razmišljao o nekom vazdušnom od oko 4k. Al onda skapiram da će to da bude ogroman budža u sred kućišta i da ako dadam još nekih 4-5 k mogu da imam mnogo lepšu stvar i neuporedivo efikasnije hlađenje.

Mislim sad me terate da stavim sliku dela koje je još u radu al ajde. Pogledaj te ovo luče i zamislite ogromnu odvratnu budžu na mestu ovog MSI predivnog hladnjaka. Jednostavno nema poređenja.

Ovde još ostaje da se zatvori ovaj otvor gde se vidi napajanje. Nečime belim, nije bitno šta. Da se ovi ventilatori u boji povraćke jednoroga zamene nekima gde može da se kontroliše boja. Da se ubace bele ekstenzije za kablove napajanja. I da se ofarba grafička belo. Čak i ovo "RADEON" što sija samo crveno mi kvari koncept i najverovatnije ću ga prekriti na neki način.

Poslednja izmena:
Naravno Dušane, to MSI AIO je sinonim kvaliteta. Nikako ne bi bio bolji vazdušni Noctua hladnjak za iste pare, koji bi nečujno radio sledećih 15 godina. Na njemu može jedino da se pokvari ventilator, dok ovde ima mnogo kvarljivih delova, a pritom je i MSI nadaleko poznat po hladnjacima :D
Ako nekome trebaju ventilatori, kupite paket Arctic Freezer P12 PWM PST, 5 komada za ~30€. Nemaju osvetljenje, a vrlo lepo rade i ne čuju se

Zalman kuciste, kod nas kupio? Ventovi ko ciganski ringispil.
😉
Baš. Kupio prošle godine u ovo vreme. Pisalo da ima RGB Effect fans. Kontam da je klasičan RGB gde može da se menja boja. Međutim kad sam povezao skapiram da to "effect" znači da diode u stvari nisu RGB već 5 jednobojnih koja svaka sija samo u svojoj boji da bi se dobio taj buđavi efekat duge. :)
Jel moze nekako da se anulira ova dugina boja ?
Trebalo bi da može trajno. U krajnjem slučaju mogu sigurno da se slome diode.
Naravno Dušane, to MSI AIO je sinonim kvaliteta. Nikako ne bi bio bolji vazdušni Noctua hladnjak za iste pare, koji bi nečujno radio sledećih 15 godina. Na njemu može jedino da se pokvari ventilator, dok ovde ima mnogo kvarljivih delova, a pritom je i MSI nadaleko poznat po hladnjacima :D
Ako nekome trebaju ventilatori, kupite paket Arctic Freezer P12 PWM PST, 5 komada za ~30€. Nemaju osvetljenje, a vrlo lepo rade i ne čuju se
Nisam ni rekao da je kvalitetno. Naprotiv, kupio sam jedno od najjeftinijih vodenih hlađenja. Ipak mislim da je dovoljno kvalitetno i da neće biti problema narednih 7g koliko planiram da ga koristim.
Jednostavno sistem hlađenja preko vode je mnogo bolji i efikasniji. Plus estetika. Ovo mnogo lepše izgleda nego da sam nabio veliki hladnjak koji bi sakrio RAM i poremeti mi taj efekat čistine i urednosti koji pokušavam da postignem u kućištu.
Što se kvarova tiče slažem se da ovde pored ventilatora može da crkne i pumpa ili da procuri, ali ne prave ga valjda da radi godinu-dve pa da zvizne.

Ma naravno, MSI ga je kvalitetno napravio i sigurno će izdržati 7+ godina. Hvala ti na objašnjenju da je AIO vodeno efikasnije i bolje od kvalitetnog vazdušnog hladnjaka.

Zato što ti ja pišem činjenično kako jeste, a ti meni pišeš kako ti misliš da jeste i mene ubeđuješ da je tako kako ti misliš da jeste :D
Kao tinejdžer sam bio zaluđen tehnologijom, tako da sam amaterski solidno potkovan što se tiče tehnologije.

Neće bre ništa da procuri. I ako krene da curu unutra je fluorescentna tečnost koja će se vrlo lako primetiti ako i malo curi, a neće!
Vremena kad se vodeno hlađenje budžilo na razno razne načine su prošla. Danas je sve to zatvoreno i napravljeno kako treba.

I ja sam prvo razmišljao o nekom vazdušnom od oko 4k. Al onda skapiram da će to da bude ogroman budža u sred kućišta i da ako dadam još nekih 4-5 k mogu da imam mnogo lepšu stvar i neuporedivo efikasnije hlađenje.

Mislim sad me terate da stavim sliku dela koje je još u radu al ajde. Pogledaj te ovo luče i zamislite ogromnu odvratnu budžu na mestu ovog MSI predivnog hladnjaka. Jednostavno nema poređenja.

Ovde još ostaje da se zatvori ovaj otvor gde se vidi napajanje. Nečime belim, nije bitno šta. Da se ovi ventilatori u boji povraćke jednoroga zamene nekima gde može da se kontroliše boja. Da se ubace bele ekstenzije za kablove napajanja. I da se ofarba grafička belo. Čak i ovo "RADEON" što sija samo crveno mi kvari koncept i najverovatnije ću ga prekriti na neki način.
Odlično sve izgleda, nego ako nije tajna koja je grafička i matična upitanju ?

💬 Pametan izbor što se tiče vodenog hlađenja baš za taj model procesora. (Napajanje je usklađeno, nego još ne znam kaka je grafička i matična).

Baš. Kupio prošle godine u ovo vreme. Pisalo da ima RGB Effect fans. Kontam da je klasičan RGB gde može da se menja boja. Međutim kad sam povezao skapiram da to "effect" znači da diode u stvari nisu RGB već 5 jednobojnih koja svaka sija samo u svojoj boji da bi se dobio taj buđavi efekat duge. :)

Trebalo bi da može trajno. U krajnjem slučaju mogu sigurno da se slome diode.

Nisam ni rekao da je kvalitetno. Naprotiv, kupio sam jedno od najjeftinijih vodenih hlađenja. Ipak mislim da je dovoljno kvalitetno i da neće biti problema narednih 7g koliko planiram da ga koristim.
Jednostavno sistem hlađenja preko vode je mnogo bolji i efikasniji. Plus estetika. Ovo mnogo lepše izgleda nego da sam nabio veliki hladnjak koji bi sakrio RAM i poremeti mi taj efekat čistine i urednosti koji pokušavam da postignem u kućištu.
Što se kvarova tiče slažem se da ovde pored ventilatora može da crkne i pumpa ili da procuri, ali ne prave ga valjda da radi godinu-dve pa da zvizne.
To AIO vodeno hlađenje je Atestirano na 7 godina tako da budite bez brige.

Odlično sve izgleda, nego ako nije tajna koja je grafička i matična upitanju ?

💬 Pametan izbor što se tiče vodenog hlađenja baš za taj model procesora. (Napajanje je usklađeno, nego još ne znam kaka je grafička i matična).
Sad vidim da sam već pisao letos. I ja sam zaboravio :
Kupio sam novu masinu najzad. Malo me izaslo vise nego sto sam hteo, ali dobro je nisam morao da se prebacim na PlayStation.
Za 820e uzeo sam:
asrock b550m pro4
ryzen 5 5600
16 gb DDR4
ssd m.2 1tb
rx 6750 xt 12gb (hteo sam 6800 sa 16gb ali i ova radi posao odlicno)
seasonic 750w
zalman i3 neo white
Za 1440p igranje radi super. Sad sam rešio i hlađenje. Još da rešim to malo estetike.

Zato što ti ja pišem činjenično kako jeste, a ti meni pišeš kako ti misliš da jeste i mene ubeđuješ da je tako kako ti misliš da jeste :D
Kao tinejdžer sam bio zaluđen tehnologijom, tako da sam amaterski solidno potkovan što se tiče tehnologije.
Ja sam napisao da mislim da je za moj slučaj bolji izbor bilo vodeno hlađenje i naveo razloge.
A definitivan odgovor da li je bolji vazduh ili voda ne postoji jer svaki ima pluseve i minuse tako da se svodi na lično preferenciju.
Kod mene je odluka pala na vodeno kažem zbog estetike mada mi je prvi izbor bilo neko vazdušno koje bi sigurno dobro radilo posao za duplo manje para, ali bi ružno izgledalo.

Ne znam pre koliko si bio tinejdžer, ali kada sam ja bio pa i kad sam bio u 20-im AIO nisu postojala već se tečnošću moglo hladiti samo ako sam nabudžiš. Da ne pominjem da su do skoro koštala koliko i ceo komp tako da su tek nedavno postala pristupačnija, a verujem i kvalitetnija jer su proizvođači
nakon nekoliko serija stekli znanje o slabim tačkama. Što su još dva plusa za tečnost.

Nazad
Vrh