Људови, треба ми савет, тј. треба ми вајерлес рутер у кући.
До сада је све (некад два са обичним "свичем", сада један ПЦ без њега) било везано на "хард лајн", ал' ми некако треба да тој "хард лајн" конфигурацији ДОДАМ и "бРезжичну". Тај дивајс би требало да стоји на спрату (мислим, могао бих да му дотурим жицу и негде у приземљу, али ми је "мало" више петљанције), а подмирује потребу једног "андроид бокса" на ТВ-у у приземљу, понекад и мобилног телефона. Ја бих неко просто решење, без неких екстра функција какве видим да имају којекакви рутери, не-скупо и стабилно решење кога ћу лако моћи да подесим и да ми не "тилтује" и "замрзава" сваког дана и да он и раније поменути уређаји, обзиром на распоред (он на спрату, они у приземљу), нормално "'ватају" сигнал једно другога.
Да напоменем да ми Интернет у кућу долази "кроз ваздух", од антене на крову до "Јубиквити" (или како се већ изговара "Ubiquiti") кутијице са напајањем и два "етернет" конектора - један улазни, други излазни.
Гледам шта има у јефтинијем сегменту и од њих препознајем марку "ТП линк", јер сам некоћ имао њихову картицу за "бРезжични" која ми је супер радила, видим да постоје и "Шаоми" рутери, тих који праве телефоне, али и неке "Тенде" и још свашта нешто, као и уобичајени "Д-линкови" и "Линксиси".
Шта да гледам да купим? "Дуал бенд" модели нису нешто што је "маст хев"? Која је то ДОВОЉНА, да тако кажем, "излазна снага" која ми комотно подмирује потребе које сам навео? Имају ли ти рутери у себи некакве чипсетове који су добри, а и који су за избегавање?
PS
Да не пропустим и овај захтев од рутера: да му сво конфигурисање и друга прчкања радим кроз ту жицу којом ће бити спојен са компом који ради под "Виндоузом".