Satovi brzine,obrtaja,pritiska...

Negde je bilo reči o bežičnim meračima brzine koji bi se mogli ugraditi i na traktore.Čak je i slika ili čak neki sajt bio.Zna li neko u kojoj temi?

Ma čitao ja negde i gledao slike ali sad ne mogu da nađem nikako.Bile su icene kod svakog modela i sve lepo objašnjeno.

aj da vam odam tajnu kako da Teleoptikov obrtomer-traktometar bude dugotrajan:

1. Pinjon na motoru se podmazuje iz razvoda motora i trebao bi da propušta malu količinu ulja do sajle. Često se od taloga i prljvštine pinjon zaprlja i ne propušta ulje. Proveru izvršiti kod vrućeg motora tako što skinete sajlu sa pinjona i pustite motor da radi. Trebalo bi da se pojavi kapljica ulja ili tek-tek malo da se vidi ulje na priključku za sajlu. Ako nema ulja, pinjon treba rastaviti i očistiti.

2. Sajla obrtomera se podmazuje od pinjona. Ona je spiralna i obrtnim kretanjem u bužiru šalje ulje prema obrtomeru-traktometru. Često se dešava da je sajla 'naopačke' stavljena u bužir, odnosno da rotacija spirale vraća i zadržava ulje kod pinjona. Treba prepraviti sajlu ili kupiti drugu.

3. Obrtomer-traktometar se uglavnom nalazi na višem delu od pinjona i ukoliko nema malo podmazivanja pokvariće se brojač časova rada, a kasnije će i sam obrtomer zaribati i puknuće osovinica skazaljke. Ovo može da se reši i tako što svakih 50-tak časova rada odvijete sajlu sa pinjona, podignete je iznad obrtomera, napunite bužir sa uljem i provrtite sajlu prstima da bi ulje stiglo do obrtomera-traktometra.

Šta kažete na indiske delove, konkretno obrtomer sat za 577 koju uvozi firma jusel iz šabca?

@Shale ja sam kupio za moj imt 560 i ima nekih 100sati rada sa njim za sada zadovoljan lepo radi,nisam hteo teleoptikov iz razloga sto su mi vec dva crkla na neki 50 -60 sati rada tj raspali su se.Imama i originalni od njega ima 5500sati na njemu ali mozda poslednji 500sati ne radi kazaljka obrtaja motora.

Pa ni ja nebi kupovo teleoptikov, jer koga sam god pitao kažu da nisu nešto naročito, a ovaj mi i nijeda nešto skup, pa da probam njega... Stim da meni treba i pinjon i sajla...

Pa niste ni kupili teleoptikove jer to sto ste kupili su samo kopije koje na oko lice na teleoptikove satove.uglavnom proizvodjaci koji stavljaju svoju oznaku na satu prave mnogo kvalitetnije nego ovi sto kopiraju, jer on danas kopira ovog sutra onog ima izbora, a onaj sto pravi pod svojim imenom ipak treba da razmisli ko ce ga kupiti sutra to je slucaj sa indijskim.

Na rakovicu sam stavio taj indijski obrtomer (~800din)e sad koliko ce da traje..... Ne znam tesko da ce kao original ali mozda se i iznenadim. U svakom slucaju mislim da vibracije i vedro nebo(vazi za traktore bez kabine i supe) poprilicno unistavaju instrumente. A na imt-u 560,577... ce najmanje trajati koji god da stavis. Na tu instrument tablu treba sesti u radu ako neko ima problema sa kamenom u bubregu....

Na IMT 539 mi trokira brojcanik kad dođe do cifre 9 treba da pokrene točkić ispred i ne okreće nego preskoči pa ponovo 1 sat dok odradi i tako u krug, ostalo funkcioniše samo sat nekad ide a nekad zaglavi sa zadnjim brojem 9
Jer ima neko ko to servisira?
Pošto je cena novog sata i kakve mi preporučujete?

Nazad
Vrh