Satovi brzine,obrtaja,pritiska...

Postavili smo sat tj. manometar.Nisam uspeo naći reducir da ide i sat i lampica ali sam naručio.Sat mi je mnogo pouzdaniji nego lampica ili mi se bar tako čini.Čini mi se da sa satom imam realniju situaciju rada motora i njegovog stanja.

i ja sam imao samo lampicu, pa sam namestio manometar

---------- Poruka napisana u 18:44 ---------- Prethodna poruka je at 18:42 ----------

Jel bi na traktor mogao da se namesti bez nekih budzenja sat od temperature od LAde Nive? Jesenas sam kupio nov Teleoptikov i posle 4 meseca je crkao, zatim sadm u Rumi kupio neki obican, ali ni on ne radi, nekad kao malo digne skazaljku ali to je to

Sto se svi zalite na te teleoptikove satove za temperaturu?
Pa kupite jedamput original Teleoptik!
Ali ne u prvoj prodavnici delova.
Odem kod komsije u prodavnicu,i on me ubedjuje da je original. A ja imam oko za te stvari i vidim da nije.
Onda odem u jos par prodavnica i zamislite sta se desilo?
Sve ORIGINALI,i svi isti a vidi se da su razliciti proizvodjaci!
Onda popizdim,odem u Zemun,u INSU(jer oni su kupili deo zatvorenog teleoptika) i kupim kod njih u fabrici.
I evo radi vec 2 godine besprekorno.
Kome je daleko nek proba da naruci da posalju postom...

---------- Poruka napisana u 22:02 ---------- Prethodna poruka je at 21:59 ----------

Ajd pokusacu ukratko da objasnim. Radio sam generalku na imt-u 558 i covek je doneo nov obrtomer. Pomislio sam da mozda nece raditi dugo i tu mi sine ideja kako da ga iskoristim dok jos radi. A svakako i motor mora da se uradi pa cu iskoristiti ugodno i korisno,ne?. Upalio sam traktor namestio ga na 1000 obrtaja i pratio kada ce sat da prebaci brojku da bih mogao meriti stopericom vreme koliko mu treba da opet okrene brojku....

Od koje si Lade uzeo kolometar sat?

Komso mozes da namestis veoma lako sat za temperaturu od lade samo ti treba termodavac da zavrnes na motor i malo povezivanja struje i radi 100 godina:ppozdrav:

Ja sam stavljao cuku od lade za temperaturu u 560, i veoma brzo crkne valjda od vibracija. Plus sto kazaljka drhti da se ne moze ocitati temperatura u 10_20 stepeni, ali kao neki pokazatelj da ne prokuva motor eventualno, moze posluziti.

Napravite nosač i premestite satove sa instrument table na kabinu jer ona ne trese.Ja sam imao isti problem na 577 od silnih vibracija satove sam često menjao_Od kada je ovo urađeno nema više problema.

Ja sam ugradio coveku od lade sat na 539 i radi i dan danas a kazaljka ne igra.Kako lada kad ide po brdima i po kamenju trese pa sat radi bez problema.U svim tim satovima ima jedna opruga koja to amortizuje,e ako se otkaci onda kazaljka luduje.:ppozdrav:

Ne znam, meni su crkla 2 komada od lade 1600, istina 560 stari tip ima mnogo jace vibracije na tabli od ferge. Imam neki svapski sat, na oko star i kvalitetan ali nemam termodavac kompatibilan sa njim.

Od koje si Lade uzeo kolometar sat?
Od lade 1600 79godiste. Mislim da je to 2106 lada. Napred je imala 4 okrugla fara. Inace sam od nje stavljao sat za temperaturu vode na rakovicu ali nisam imao njen indikator koji se srafi u motor nego sam stavio od zastave pa sam za rezultat dobio nerealno pokazivanje temp u plusu.

Sto se svi zalite na te teleoptikove satove za temperaturu?
Pa kupite jedamput original Teleoptik!
Ali ne u prvoj prodavnici delova.
Odem kod komsije u prodavnicu,i on me ubedjuje da je original. A ja imam oko za te stvari i vidim da nije.
Onda odem u jos par prodavnica i zamislite sta se desilo?
Sve ORIGINALI,i svi isti a vidi se da su razliciti proizvodjaci!
Onda popizdim,odem u Zemun,u INSU(jer oni su kupili deo zatvorenog teleoptika) i kupim kod njih u fabrici.
I evo radi vec 2 godine besprekorno.
Kome je daleko nek proba da naruci da posalju postom...

---------- Poruka napisana u 22:02 ---------- Prethodna poruka je at 21:59 ----------

jedna ispravka samo...ne salju sitijem-mi smo narucili za ursusa velikog jer ne odgovara ni jedan fabricki,pa su uradili po narudzbi.nije bio tacan,pa je vracen na podesavanje od 4 stepena.cena 2800 rsd.

Лепо уградите електронски термометер постоје и верзије са алармом кад температура пређе одређени ниво. Ја сам овај склапао сам и ради већ 6 година.
13z049.jpg

Sve je dobro kad imas uopste instalaciju na traktoru.Kod mene u selu vecina traktora nema osnovnih stvari ispravnih,a o instalaciji da i nepricam.Palenje nizbrdo i gas.

E tam traktoristi što nema instalaciju i pali na brdo alnaser nevredi i da staviš sat kao onaj na železničkoj stanici, on neće gledati u njega jer je naučio tako da mu traktor bude neispravan i teraće ga dok se ne ugasi ili zakuje, i njemu je kontrolna tabla uvo kad nešto pukne on će čuti i stati ili ako se podigne para iz hladnjaka on će videti i stati da naspe hladne vode da razladi motor.

---------- Poruka napisana u 23:07 ---------- Prethodna poruka je at 22:58 ----------

od cega ti je taj elektronski koliko je tacan
ја сам га правио од компоненти, има дасе купи готов за 1115,10 динара без кутије. Тачност му је 1% мери од -50 до +150 степени са очитавањем од 0,1 степени.

---------- Poruka napisana u 23:09 ---------- Prethodna poruka je at 23:07 ----------

Poslednja izmena:
Od lade 1600 79godiste. Mislim da je to 2106 lada. Napred je imala 4 okrugla fara. Inace sam od nje stavljao sat za temperaturu vode na rakovicu ali nisam imao njen indikator koji se srafi u motor nego sam stavio od zastave pa sam za rezultat dobio nerealno pokazivanje temp u plusu.

Znam sad,to je Lada specijal!
Neunistiva i mozda najbolja koje se ikad pravila. Prodavala se u zapadnoj nemackoj,vedeh u nekim katalozima. Zato su joj delovi odlicni.
Ta je imala i obrtaljku jel tako,ugradjenu u nazovi,drvenu instrument tablu...

@ lakarije da a i ne. Lada specijal je imala motor od 1500ccm a ova od 1600 i u svom nazivu nije imala rec specijal. U principu jedina im je to razlika ako se dobro secam tako da si i u pravu. U tzv drvenu instrument tablu su ugradjivali 5 okruglih satova. Pokazivac goriva sa lampicom za rezervu,temperature,pritiska ulja sa lampicom,obrtomer i km sat. Inace o tom km satu sam pisao na prethodnoj strani kako moze da se iskoristi. A i ovi ostali satovi mogu sasvim fino da se uklope na traktoru i da sluze svrsi. Osim obrtomera. I da,u pravu si bila je maltene neunistiva. Kad se samo setim kako je isla. Ko nevreme... Nego da se vratimo na temu. Juce dok sam sejao uradio sam jedan eksperiment sa samim sobom. Zagledao sam se u pravac sejanja i pokusao sam da vidim instrumente a da ne skinem pogled sa pravca kretanja. Prost eksperiment u kom sam se uverio da nema sanse da primetis skazaljku na nuli(pritisak ulja) a ni temperaturu da je skocila. Jednostavno po meni lampica je ta koja treba da ti skrene paznju tj pogled da nesto nije uredu sa motorom. Kada to primetis onda lepo proveris i na satovima sta se desava pa odreagujes. A kada nema lampice motor je prepusten na sluh vozaca i na puku srecu da ce isti primetiti eventualne nepravilnosti... Tako da cu se jos jednom ponoviti i reci I lampica I satovi.

Kad već postoje davači za lampice, onda ih je lako iskoristiti i za zvučni signal.

Nazad
Vrh