Evo i ja da dam svoj doprinos temi. Do sada sam kupio ili napravio 5 plastenika (stari rasadnik ne racunam) i racunica mi je sledeca: Najjeftiniji koji sam sam pravio me je izasao oko
4 evra po kvadratu. Colovace od 8 metara, plus sidra, plus uzduzno spojen na tri tacke, 5 metara sirok i 3 metra visok, sa luftasima i vratima, dva puta farban i dobro se pokazao. Necu vam kaciti fotografije, zato sto je ovde okaciti fotku maltretiranje, a uz to, fotke ce nestati kroz par meseci i bice isto kao da ih nisam zakacio, nego vam evo link od fejsbuk albuma pa pitajte ako treba pojasnjenje.
https://www.facebook.com/svemir.co/...49438168885.1073741826.100000015302764&type=3
Uglavnom, taj mali mi se cini stabilniji od velikih sa duplom konstrukcijom, a dovoljno je visok da ja mogu da hodam uz foliju (lukovi nailaze na sidra na 30 - 40 cm iznad zemlje) i da mogu da vodim papriku na dve grane.
Stari, od 8 metara sirine i 3.5 visine, me je izasao oko
6 evra po kvadratu. Dupla konstrukcija, colovace spolja, pola cola unutra. Na pet tacaka uzduzno spojen sa pola cola, a na zemlji stoji na ankerisanim plocicama 20 puta 20. Ovih sest evra je cena sa 600 evra majstoru ruke, stotinak evra dva transporta i moje farbanje i montaza. I zaboravih, na oba plastenika je u ceni i patilajt folija 150 mikrona. Oba su radjena od cevi kojima je zid 1,8mm i druge su klase pa su desetak posto jeftinije od prve klase, a ,ako se proberu da nisu zardjale, nista im ne fali.
Pored ovih, kupio sam (uz pomoc drzave) jedan od 10 metara sirine, 4.5 visok, sa duplom folijom na naduvavanje za
10 evra po kvadratu. Taj je bio "kljuc u ruke".
Ove godine mi je u planu opet jedan mali od 5m sirine i nadam se da cu proci sa oko
2,8 evra po kvadratu. Ako uspe i ako bude valjao, obavesticu.
- - - - - - - - - -
I imam jedno pitanje za sve vas: Gde bi mogao kupiti pocinkovane cevi, a da nisu za vodovod (da nisu hidroispitane, da nemaju navoje na krajevima i da im zid nije deblji od 2mm)???
Moguce da rad sa njima uopste ne bi bio mnogo skuplji od crnih plus farbanje, a o kvalitetu da ne pricam.