Samogradnja plastenika

dodaj.rs/?12/rX/3fQAcwmB/24032013117.jpg]
24032013117.jpg
[/url]Hteo bih da pitam iskusnije dali bi trebao odraditi jos kakvo ojacanje za ovaj plasenik, inace ovo je pravila firma salat centar.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

nista ja tu ne bi diro!

Hte sam ako je potrebno jos da ubacim po jedan ukosnik u svaki cosak al da mi uhvati 3 luka sa cela vrata iz gornje zone na 3 u donju da ga zavarim, mada ima u svakom cosku samo sto su kraci i idu tu gde je savijen na 1 luku na 2 u donju zonu, i sa cela vrata na 2 u gornju zonu. Inace plastenici su kupljeni polovni i kod tog coveka za 5 god. nijedan nije nikad pao niti potonuo mada on nije ni postavljao ispod svakog luka ciglu a to sam vidijo ovde kod nas sto postavljaju plastenike za pilice da rade i nigde nerade betonsku stopu a stoje odlicno. Svaka cev sto je nabijana u zemlju je imala po krstak u gornjoj zoni oko 15cm. je i to otislo u zemlju . Kod nas je inace dosta tvrd teren tako da se nadam da nema kud da tone :ppozdrav:.

Što bi reko g.indor"nista ja tu nebi diro" al ja mislim dabi trebao da naručiš jedno dva kamiona betona za svaki slučaj:p

- - - - - - - - - -

Što bi rekao g.indor"nista ja tu nebi diro"al ipak ti naruči jedno dva mixera betona da se nadje:cao::ppozdrav::ideja:

Šta mislite koju debljinu sajle uzeti za vešanje paradajza?
To bi bilo 8 redova pa puta 20m. Tih 20m bi bilo vezano na krajevima za plastenik, a na svakih ~1,5m ispod bi išla cev, odnosno preko nje ide sajla. Tu može stati do 50 struka paradajza.
Ne znam koju da uzmem, računam da je na tih 20m dužine dosta da izdrži tonu?
Gde god sam bio imaju neke kineske neatestirane sajle i kažu mi uzmi deblju. Pa reko koju deblju :)
Ja računam da bi mi 3-4mm bilo dovoljno :|

Pozdrav narode. Da li bi smetao bunar u samom plasteniku? Kuburim sa prostorom, uzak plac. Sad, čuo sam da je poželjno, jer bunar podiže temperaturu u plasteniku zimi ???? a sa druge strane, ne valja zbog kondenzacije. Ima li neko iskustva ili stav o tome?

Hm, ne zauzima bunar toliko puno mesta. Dosta ti je 1m2. Barem ovaj baštenski tip koji ja imam, fi40. Čak ni kada se buši, ne treba puno prostora.

Ja u svim plastenicima imam spalirsku zicu.Ne znam tacno koje je debljine ali nije vise od 2,5mm.
Čelična?
Jel je motaš duplo, onako usučeš šrafcigerom po sredini?

Hm, onda kontam da je meni dosta sajla od 3mm. Ona i ako pukne, nikad ne puca odjednom, nego nit po nit se cveta, ima vremena za reakciju. Sem u slučajevima kada je prevelik teret odjednom, a paradajz ne raste odjedno :D

nikaragva
zategnuto je rukom samo ovlas.Kada bi se po sredini plastenika obesio na tu zicu potonula bi bar 30cm.
Mislim da bez veze komplikujes taj plastenik

Nije mi jasno sa slika, čime to gore spajaš cevi, sa daske?

nikaragva
zategnuto je rukom samo ovlas.Kada bi se po sredini plastenika obesio na tu zicu potonula bi bar 30cm.
Mislim da bez veze komplikujes taj plastenik

Pa ne komplikujem, najjednostavnije mi je pružiti sajlu i našpanovati je sa onim španerima i onda sam miran. Kada sam pružao špalir za kivi, onda sam išao duplom žicom, pa oko svakog stuba omota, jedna gore, jedna dole i tako do kraja. Onda na sredini stavio šrafciger i uvrtao, dok nisam dobio homogeniju formu, da bude lepo upletena i da je jedan komad, a ne dve. A ujedno se i zategne.

@
Topalović
Svidja mi se konstrukcija ustvari je potpuno ista kao i moje i to je po meni jedina prava konstrukcija, e sad ako mogu jednu opasku, ove dve uzdužne sa strane ja mećem uvučene bar 10 cm da ne dodiruje najlon zbog vode sa najlona i zimi zbog stvaranja đepova sa snegom, bolje je kad je uvučeno jer onda sneg samo sklizne
poz

Ne samo zbog toga.Gledao sam plastenike gde je zbog te cevi Izraelska folija propala posle tri godine.Obavezno uvuci.

@
Topalović
Svidja mi se konstrukcija ustvari je potpuno ista kao i moje i to je po meni jedina prava konstrukcija, e sad ako mogu jednu opasku, ove dve uzdužne sa strane ja mećem uvučene bar 10 cm da ne dodiruje najlon zbog vode sa najlona i zimi zbog stvaranja đepova sa snegom, bolje je kad je uvučeno jer onda sneg samo sklizne
poz
Ovako je ovaj prvi napravljen....Bice ispravki sledeci koji se bude pravio ...ofarban akrilnom farbom i svaki sastav je stavljen filc od laminata...

Poslednja izmena:
Odlično izgleda plastenik, nadam se da će tako i rađati! :)<br><br>A lako je tebi, kad ti sve burazer radi :)<br><br>Kakav si mehanizam napravio za otvaranje i zatvaranje luftera? Ja sam sa sajlom, pa imam dva položaja da zakačim kukom. Ali je nezgodno nekome (npr. ženi, kada nisam kući :) ) da to koristi, jer je visoko (na oko 2,5m).

Nazad
Vrh