Samogradnja kunićarnika ,, štapom i kanapom''

Evo jedne prepravke mog prvog kaveza :)

img20141026194133.jpg
 
Ovo je moj prvi kunicarnik,sklepan bas onako sa 'stapom i kanapom' od materijala koji sam imao kod kuce

img20141130180019.jpg


img20141130175947.jpg


img20141130175912.jpg


Ajmo sad po kritikama,sta nije dobro a sta jeste posto sam ideje skinuo citajuci forum.Svaki savjet je dobrodosao :osmeh:
 
Ovako je to izgledalo kod mene.
Ovo je bio jedan moj stari zečinjak od prije petnaestak godina. Mislio sam da je i u boljem stanju, ali kada sam krenuo u renoviranje......bio sam malo zatečen.
Krenuo sam u obnovu, takoreći od nule.

01.jpg


Ovo su kotilice:
02.jpg


04.jpg


Ovo su vratašca s jaslama:
03.jpg


Bit će još slika kako radovi budu napredovali. Sada sam u fazi postavljanja odvodnih limova i podova.
U ovu "katnicu" mislim useliti Haykome...... dvije cure i jednog dečka.
 
Odvod – kanalizacija.
Još malo pa je sve gotovo. Treba samo spojiti vodu i to je to. A onda…….najslađi dio…….nabavka zekana.

05.jpg


- - - - - - - - - -

Danas sam završio i već je pala noć, pa je slika malo mutna. Sutra ću slikati po danu. Primjedbe i manje korekcije su dobrodošle. Pod je za sada žičani, ali će na proljeće biti zamijenjen letvicama koje mislim kupiti na sajmu u Nitri (Slovačka). Tamo je to sve puno povoljnije. Za primjer su ove sve četiri hranilice koje sam platio 13 €.

06.jpg
 
Renatofil, kavez je super napravljen, svaka čast.žica i željezo su zakon, samo prefarbaš i nemaš brige sa zadržavanjem mokraće i izmeta i nakupljanjem bolesti, lako se čisti.
I ja planiram raditi nešto slično jer ovi kupovni su preskupi,pa me zanima kako si unutra napravio ove spojeve žice na konstrukciju i ako može koja slika.hvala
Samo napred, želim ti puno uspjeha i puno othranjenih kunića :ppozdrav:
 
Perje, žica je pričvršćena s onim vijcima koja na vrhu imaju kao svrdlo, tako da se zavrću direkto u željezo i aluminij s aku-bušilicom.
Mogu ti eventualno i slikati, ali naravno sutra, po danu.

Evo još tri slike i neću vas više gnjaviti s svojom nastambom za zečeve. Ubuduće može biti samo pitanja oko nekih uzgajivačkih problema.

07.jpg


08.jpg


09.jpg
 
Na 2 i 3 će biti zečice s malcima. Na 1 će biti mužjak. Mislim da to ispadanje neće biti problem, ali je primjedba ok.
Može slobodno još koja primjedba ili komentar.

- - - - - - - - - -

I ja planiram raditi nešto slično jer ovi kupovni su preskupi,pa me zanima kako si unutra napravio ove spojeve žice na konstrukciju i ako može koja slika.hvala

Evo odgovora na tvoje pitanje i slikom:

10.jpg


11.jpg
 
Pozdrav drugar lepo si smislio kavez a i uradio si ga majstorski :) svaka cast...Jedno pitanje da li sa prednje strane mozes nekako da skines lim jer koliko vidim da si samo napravio prad na zadnju stranu gde si napravio odvod,pa me zanima kako ces da cistis izmet i slamu detelinu koja se zadrzi na pocetku kaveza jer veruj mi ima da ostaje,vecina ce da propadne u odvod ali ima dosta da se zalepi za tepsije i samo ce se gomilati onda,eto to me zanima?
 
Limene tepsije se izvlače od naprijed. U njima su aluminijski okviri na kojima je žica i koji se također mogu izvaditi, tako da čišćenje neće biti problem. Onaj odvod odozada je u stvari više za mokraću. Na proljeće mislim na taj aluminijski okvir umjesto žice staviti PVC letvice, ali to moram kupiti u Nitri na sajmu, a do tada će biti žica.
 
Aj ako mozes slikaj zadnji deo kako si namestio taj odvod i to te cevi kako si postavio
 
Poslednja izmena od urednika:
LIMUNDO, na poslu sam do nedjelja, a tada ću slikati i postaviti slike. Malo mi je to sada nagurano do zida, ali ću se potruditi da slikam što bolje, a ako i tada bude još nekih nejasnoća slobodno me pitaj.
 
Nazad
Vrh