Kazner
Član
odlican
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bosonoga je napisao(la):Traktor je stvarno kompaktan, odnosno mali. Najviše me je fasciniro motor V4 kostrukcije. Snaga se osjeća sa svakim dodavnjem gasa. Konusno -tanjirasti se može napraviti za neki 100-150€ samo je pitanje njihove kvalitete jer je to mala privreda. Vlasnik kaže da je našo komplet prednju vuču za 500€, samo on neće ništa da radi jer prodaje sve jer započinje kuću pa mu trebaju novci.
Ja mislim da ima, zet je jesenas kupio oko 37000 evra...velja imt 540 je napisao(la):ljudi da li se još uvek proizvodi same explorer clasic 95 ako ne koji model je njemu naj sličniji
SAKULJAN je napisao(la):Ljudi jel ima neko traktor SAME BUFALO 130?
http://poljoinfo.com/index.php?action=profile;u=6672;sa=pictures;view=1668SAKULJAN je napisao(la):Ljudi jel ima neko traktor SAME BUFALO 130?
North ARMY je napisao(la):http://poljoinfo.com/index.php?action=profile;u=6672;sa=pictures;view=1668SAKULJAN je napisao(la):Ljudi jel ima neko traktor SAME BUFALO 130?
Boki-Vl je napisao(la):Ja mislim da ima, zet je jesenas kupio oko 37000 evra...velja imt 540 je napisao(la):ljudi da li se još uvek proizvodi same explorer clasic 95 ako ne koji model je njemu naj sličniji
kakvi su to zupcanici.pojasni malozombie_666 je napisao(la):Bosonoga je napisao(la):Traktor je stvarno kompaktan, odnosno mali. Najviše me je fasciniro motor V4 kostrukcije. Snaga se osjeća sa svakim dodavnjem gasa. Konusno -tanjirasti se može napraviti za neki 100-150€ samo je pitanje njihove kvalitete jer je to mala privreda. Vlasnik kaže da je našo komplet prednju vuču za 500€, samo on neće ništa da radi jer prodaje sve jer započinje kuću pa mu trebaju novci.
To je preskupo za traktor u tako losem stanju. Na tvom mjestu se ne bih uzdao u to da ti neko napravi zupčanik, pošto sam mašinski inzenjer po struci dosta sam u toku s tim, samo neka velika imena u tom poslu, npr. TTU u Tuzli, bi to mogla uraditi kako treba jer imaju i mašine i materijale za to, ali bi to kod njih bilo jako skupo ali bi bilo kvalitetno kao i original, a ovim kojekakvim radionicama takav posao ne bih povjerio - posebno jer niti imaju kvalitetan materijal, niti mogu uraditi termičku obradu. Poseban je problem sto se u prednjem diferencijalu nalazi hipoidni zupčasti par, a njega mozes napraviti samo na Klingerberg masini, a one su veoma, veoma rijetke ovdje u BiH jer su pakleno skupe.
Bolje trazi neki drugi, ovaj djeluje jako loše, gume nizasta, vuca neispravna, a nije ni nešto jak.
Ovu Same sa V motorom su stvarno zanimljivi, ali naci dijelove za njih bi bilo pravo jebeno, jer Same te motore ne radi vec sto godina. Bolje trazi neki Fiat, ima i njih sa 45 konja, a oni su veoma dobre masine.