zombie_666
Banned
Ima li neko iskustva sa Same Laser serijom, 1991. godište je traktor? Sinoć sam razgovarao sa vlasnikom, po njegovoj priči traktor je dobar, ispravan, ima dobre gume i nema ulaganja. Pitao sam ga za mjenjač, hidrauliku, kardan...tvrdi da ništa nije na dugme već sve čista mehanika. Probao sam da nadjem neke informacije na netu ali nailazio sam na kontradiktorne informacije, vjerovatno zbog godišta, neki imaju ovo na dugme, neki ono, kod nekih ima neki vid multipowera ili šta već pa sam odustao od toga. Najviše zbunjuju informacije oko kardana, neki tvrde da je mehanički a neki da je hidraulični.
Nije mi baš blizu da idem naslijepo pa me zanima jel imao neko ili vozio ili zna nekoga ko ima zbog informacija oko toga jel stvarno sve mehanika. Radi se konkretno o Same Laser 150, traktor je malo veći nego što mi treba ali može da prodje sa gabaritima, 4.7m dugačak i 2.3 širok. Sa 144KS (kako piše na netu) ne bi mu bilo teško da vuče 3x16" na bilo kojoj dubini.
Nije mi baš blizu da idem naslijepo pa me zanima jel imao neko ili vozio ili zna nekoga ko ima zbog informacija oko toga jel stvarno sve mehanika. Radi se konkretno o Same Laser 150, traktor je malo veći nego što mi treba ali može da prodje sa gabaritima, 4.7m dugačak i 2.3 širok. Sa 144KS (kako piše na netu) ne bi mu bilo teško da vuče 3x16" na bilo kojoj dubini.