Sakupljači šapurika

ima svakakvih resenja za ovo i jako je dobro da se nesto napravi ovako.
 
Neki dan mi prica komsija kako je resio covek na toplajneru, napravio elevator za prikolicu a traktor pored vuce prikolicu I 2 elevatora za ventilator stavio. Sve koristi u pekari.
 
Da za sad će neko vilama tovariti prikolicu.nisam imao vremena da postavim elevator,a bojim se da ce tu doci dosta i lišća pa za probu ovako.
 
Planiram još da spustim parče cerade od repa kombajna do platforme,da ta cerada uhvati prašinu koja se izduvava sa sita.Ma da će biti tu još prašine dosta,dobar je predlog i za nosač flaše.:ppozdrav:
 
Kod nas ima na 2-3kombajna napravljem elevator sa gumenom tqakom i kombajn vuce prikolicu iza sebe,,a ove godind je moj kolega napravio na 2kombajna turbinu,i pomocu ventilatora i cevi cista šapurina ide u prikolicu,ima n
eki ventilator koji izduvava necistocu,ja to nisam video,,a nenam ni slíke i každ mi kolega da je zasad uradio 2 kom probno,,,
Ja sam video jednog sa Zmaj Univerzalom, komsija mi na jednoj njivi i dok sam cekao da mi doteraju prikolicu malo smo komentarisali al nisam slikao.
Turbina-ventilator se nalazi kod motora i dobija pogon sa glavne remenice, vazdsna struja se sprovodi kroz mekano nailonsko crevo fi30 do zadnjeg dela gde izduvava primese iz sapurina i ciste idu u bunker. bunker se nosi na kombajnu tj. na platformi koja je zavarena na zadnjem trapu kombajna.
bunker se kipuje u prikolici tako sto traktor-torpedo posedije frontalnu utovarivac koji uzima bunker sa te platforme i dize ga iznad prikolice i jedan dobrovoljac do izgura u prikolicu :osmeh: i frontal vrati nazad na platformu i pici dalje.
taj dan su malo kuburili sa turbinom nije dobro cistila pa su se zamajavali i nisam video ceo proces od pocetka do kraja, al to je sustina.
 
Stvarno dobra tema,
Obratite pažnju na skladištenje tih šapurika jer ako su samo malo vlažnije brzo se ubuđave, i tako sveže šapurike neće da gore, moraju prvo da se prosuše,
Šta mislite jer bi mogla komušaljka da odradi nešto? Na zmaju većina šapurika idu na slamotrese ali ima dosta koji ispadaju i sa sita, mislim da puno zavisi i do adaptera na kombajnu od čistoća tih šapurika, obično kad se kruni kad je suvo ulazi sve u vršalicu, kad je malo rose onda svi klipovi ulaze čisti, obično se krunjenje radi kad je suvo,
 
Mi smo danas isprobali prikolicu,ali neide bez turbine tj. bez čišćenja.Možda smo trebali probati pre ovih kiša,sad je već stablo kukuruza previše krto i puno mase ulazi u kombajn.Evo kako to izgleda:
20131006458.jpg
[/IMG]
 
Tu je u prikolici sve-i za lozenje a i za potpalu :haha:.Inace da li se neko grejao i lozio tako vlaznu sapuriku i ako jeste koliko je to smolilo i napravilo sra..a u peci i odzaku?
 
Još da si malo više snimio osim prikolice, pa da shvatimo kako to funkcioniše.
 
kolko sam ja cuo za zmajevku treba oko 2-3 k.j, stim stoje i to kombajniranje nesto skuplje al ko nema sapurine tome se isplati i tu odma treba dodatni traktor i prikolica
 
Nazad
Vrh