Sakupljači šapurika

bukur

Banned
Učlanjen(a)
7 Mar 2010
Poruka
796
Lokacija
SAKULE
ima svakakvih resenja za ovo i jako je dobro da se nesto napravi ovako.
 

North ARMY

Super Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
14 Okt 2008
Poruka
29.079
Lokacija
Adasevci-Zapadni Srem
Neki dan mi prica komsija kako je resio covek na toplajneru, napravio elevator za prikolicu a traktor pored vuce prikolicu I 2 elevatora za ventilator stavio. Sve koristi u pekari.
 

Fodor

Član
Učlanjen(a)
26 Jan 2010
Poruka
92
Lokacija
Hetin
Da za sad će neko vilama tovariti prikolicu.nisam imao vremena da postavim elevator,a bojim se da ce tu doci dosta i lišća pa za probu ovako.
 

Fodor

Član
Učlanjen(a)
26 Jan 2010
Poruka
92
Lokacija
Hetin
Planiram još da spustim parče cerade od repa kombajna do platforme,da ta cerada uhvati prašinu koja se izduvava sa sita.Ma da će biti tu još prašine dosta,dobar je predlog i za nosač flaše.:ppozdrav:
 
Učlanjen(a)
20 Sep 2011
Poruka
8.345
Lokacija
Novi Kozjak Banat
Kod nas ima na 2-3kombajna napravljem elevator sa gumenom tqakom i kombajn vuce prikolicu iza sebe,,a ove godind je moj kolega napravio na 2kombajna turbinu,i pomocu ventilatora i cevi cista šapurina ide u prikolicu,ima n
eki ventilator koji izduvava necistocu,ja to nisam video,,a nenam ni slíke i každ mi kolega da je zasad uradio 2 kom probno,,,
Ja sam video jednog sa Zmaj Univerzalom, komsija mi na jednoj njivi i dok sam cekao da mi doteraju prikolicu malo smo komentarisali al nisam slikao.
Turbina-ventilator se nalazi kod motora i dobija pogon sa glavne remenice, vazdsna struja se sprovodi kroz mekano nailonsko crevo fi30 do zadnjeg dela gde izduvava primese iz sapurina i ciste idu u bunker. bunker se nosi na kombajnu tj. na platformi koja je zavarena na zadnjem trapu kombajna.
bunker se kipuje u prikolici tako sto traktor-torpedo posedije frontalnu utovarivac koji uzima bunker sa te platforme i dize ga iznad prikolice i jedan dobrovoljac do izgura u prikolicu :osmeh: i frontal vrati nazad na platformu i pici dalje.
taj dan su malo kuburili sa turbinom nije dobro cistila pa su se zamajavali i nisam video ceo proces od pocetka do kraja, al to je sustina.
 

miroslav k

Član
Učlanjen(a)
4 Nov 2009
Poruka
5.492
Lokacija
Bački Petrovac 20 km severno od Novog Sada
Stvarno dobra tema,
Obratite pažnju na skladištenje tih šapurika jer ako su samo malo vlažnije brzo se ubuđave, i tako sveže šapurike neće da gore, moraju prvo da se prosuše,
Šta mislite jer bi mogla komušaljka da odradi nešto? Na zmaju većina šapurika idu na slamotrese ali ima dosta koji ispadaju i sa sita, mislim da puno zavisi i do adaptera na kombajnu od čistoća tih šapurika, obično kad se kruni kad je suvo ulazi sve u vršalicu, kad je malo rose onda svi klipovi ulaze čisti, obično se krunjenje radi kad je suvo,
 

Fodor

Član
Učlanjen(a)
26 Jan 2010
Poruka
92
Lokacija
Hetin
Mi smo danas isprobali prikolicu,ali neide bez turbine tj. bez čišćenja.Možda smo trebali probati pre ovih kiša,sad je već stablo kukuruza previše krto i puno mase ulazi u kombajn.Evo kako to izgleda:
[/IMG]
 

Spajki

Član
Učlanjen(a)
11 Okt 2009
Poruka
6.089
Lokacija
Bečej
Tu je u prikolici sve-i za lozenje a i za potpalu :haha:.Inace da li se neko grejao i lozio tako vlaznu sapuriku i ako jeste koliko je to smolilo i napravilo sra..a u peci i odzaku?
 

branko

Super Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16 Mar 2008
Poruka
8.379
Lokacija
Stara Pazova
Još da si malo više snimio osim prikolice, pa da shvatimo kako to funkcioniše.
 

skal

Član
Učlanjen(a)
8 Avg 2010
Poruka
1.260
Lokacija
Padina
kolko sam ja cuo za zmajevku treba oko 2-3 k.j, stim stoje i to kombajniranje nesto skuplje al ko nema sapurine tome se isplati i tu odma treba dodatni traktor i prikolica
 
Vrh