Sadnice oraha

Imali ko iskustva sa turskim sadnicama vezano za izmrzavanje obzirom da jeTurska većinom mediteranska zemlja
 
Pitanje za zupa100
Da li je realna cijena od 10€ sadnica chandler ˙(navodno original)kod vas u Srbiji u rasadniku,dvogodišnja dužine 150-200cm

- - - - - - - - - -

Može li bilo ko odgovoriti jer moram uskoro naručiti

Cena je realna svakako, e sad da li je to sto trazite to, iskreno ne umem da kazem. Svojevremeno sam placao 15 DM sadnicu u institutu Cacak i zadovoljan sam. A imas i drugu mogucnost, ovu koju je naveo kolega gore samo...iskreno mislim da je to dug i mukotrpan posao, ali je siguran posao.

Pozdrav zupa100
 
Može li ko reći svoje iskustvo sa rasadnicima Konjuh i Lazarevac naime sam uplatio za jesen sadnice chandlera američkog a ne turskog. Unaprijed hvala i poz. svim voćarima sa željom da nam godina ne podbaci!
 
Takodje trebas izabrati odgovarajuceg oprasivaca ( 10-20% od nasada ) .Primer , Franquette je dobar oprasivac za Chandler i Pedro .

Sent from my GT-S7390 using Tapatalk
 
Dobile po tintari.
2qvwh1f.jpg
 
I kod mene ali ne svaka sadnica i ne na istoj visini... neke na 40cm a neke na 1,5m.
 
Evo i jednog mog oraha koji *pokusavam* da spasem od vadjenja na kome se vise i posledice skorasnjeg mraza koji je oprljio totalno prvu generaciju listova .
Pitanje za forumase je da li je po vasem misljenju mladar krenuo sa divljaka ili kalemljenog dela.

orahurazvo.jpg
[/IMG]

Pozdrav !
 
Jučer provjerio u rasadniku (doduše telefonom) stanje sadnica idealno kunu se da je AMERIČKI CHANDLER plaćeno unaprijed prošle jeseni
 
Pozz narode.
Treba mi savet vas eksperata za ovu temu.
Naime, planiram da posadim 10ak sadnica oraha za ličnu upotrebu u svojoj bašti.
e sad, zanima me šta je vaša preporuka da uzmem od sorti da ima srednju krupnoću, da je ukusan i nije gorak da nije preterano zahtevan za održavanje i slično, tj šta bi vi da tako nešto sadite sebi posadili.
 
Nazad
Vrh