Sa čim perete poljoprivrednu mehanizaciju? --> perači pod visokim pritiskom.

Nemam nameru diskutovati na tu temu.
Meni je najskuplje kada treba da radim a ono ne radi. Hobi može da radi 1.000 rs i da crkne odmah. Koliko košta da ne uradiš posao, vreme, put i živci za reklamaciju ? Ja uvek uzimam makar i polovno ali indusrijski kvalitet. Ali neko voli novo i to je OK.
 
Svaki alat može crknut bilo kad. Šanse za to su znatno veće kod hobi alata. Ne preporučuje se profesionalcima, iako neki znaju kupiti po nekoliko komada u Lidlu. Opterete ga maksimalno, ako crkne uzmu drugog koji je u pričuvi, a crknutog vrate u trgovinu. Sam naziv hobi alat najviše govori kome je namijenjen. Iako spadam među hobiste, dobar dio alata koji posjedujem je namjenjen profesionalcima, a imam i alata iz Lidla. Kod tog iz Lidla sam nekim zadovoljan, neke sam vratio odmah po kupnji, a neki su prdnuli na rosu odmah po isteku jamstva. Ti posljednji su problem.
 
Sva ta "hobi" sranja bi trebalo zakonom zabraniti ali pošto je to nemoguće uraditi onda jbg. Svaka roba ima svog kupca pa i ta hobi,iako kupac zna da je to govno koje će brzo krepati ili neće raditi onako kako se očekuje od njega cena je ta koja namami čoveka da kupi nešto takvo. Negde sam vec pisao,sve što ima kabel i radi na struju sam vratio u Lidl( hteo sam probati kakvi su),par crnih aku alata iz lidla se jos uvek otima i dosta dobro rade iako su već reklamirani i menjani( mojom greškom).Kad smo vec u temi,imam HD 7/18-4 MX, mašina za svaku preporuku.
 
Ekipa, dal se isplati uzeti ovako nešto?
Ide 15% popusta, i još odbijem PDV.
Nije profi stroj, vjerojatno je čing ling Kinez, ali imam za pranje dva auta, dva kombija i tri traktora, ništa specijalno.

 
Comet su italijanski proizvođač koji između ostalog pravi i pumpe za prskalice. Po meni je pritisak korektan ali je mali protok vode. Da je 600-900l na sat na tom pritisku to bi već bila dosta ozbiljna mašina.
 
Comet se zove lanac dućana, ovo je njihova robna marka Patriot, najvjerojatnije neki Kinez.
Znači mali je protok vode, čak i za takvu upotrebu?
 
I po mom mišljenju je mali protok za te novce. Jer kad skidaš veću prljvštinu (npr. blato sa traktora) nije sve ni u pritisku (pri tome je ovde 150 bara max pritisak, radni je verovatno negde oko 110-120) već je potrebna i količina vode da to skida i nosi. I ja imam neki manji puromat pa kad treba skinuti nalepljeno blato iz točkova traktora onda pranje traje i traje... Ove godine sam negde u leniji prošao kroz neku žutu zemlju i to se tako zalepilo za točkove da sam pola dana prao traktor da ga skinem u potpunosti. Al' kažem, i puromat je neki primeren za aute a ne za poljomehanizaciju...
 
To je bukvalno igračka. A preskupo.
Mi smo kupili remontovan Karcher 797 5,5kw 180bara. Imao i pisanu garanciju godinu dana. Topla voda. Novo crevo i puška... Radi kao doksa. Kada staviš na toplu vodu 80 stepni može da skida fabru sa motora i mašina.... Nema zamerke.
Drugar je šurio svinje sa njegovim.
 
Comet se zove lanac dućana, ovo je njihova robna marka Patriot, najvjerojatnije neki Kinez.
Znači mali je protok vode, čak i za takvu upotrebu?
Gornji Comet natpis je identičan kao kod italijana tako da verujem da je njihov a donji se već razlikuje, to je verovatno od trgovačkog lanca. Sad sam kucao na netu, to je aparat za toplo pranje sa električnim grejačom vode. I u Evropi je slična cena.
 
@Bubu ali ne grije na struju, nego na naftu.
No svejedno, hvala svima na savjetima, neću ga onda uzeti.
Išao sam provjeriti specifikacije svojeg starog Karchera K5, i isti je protok i pritisak kao na ovome, tako da ne bih ništa dobio s tim, osim te vruće vode.
Znači moram tražiti trofazni, struju imam.

@dukej upravo radi tog blata i pranja točkova mi treba jači minivaš, kod mene je sva zemlja takva žuta i plava i ljepljiva, meni je pranje točkova 80% posla.
 
Sada sam i ja guglao,to jeste masina za toplo pranje,greje na naftu. Obzirom na to i nije losa sprava,ja sam mislio da je samo hladno pranje. Ja moj povezujem na gasni kotao i pustam mu do 60 c što bude sasvim dovoljno za sve što mi je do sada palo na pamet da perem. Doduše moj aparat ima protok oko 700 lit. I jos nesto,duzina creva. Ja imam 18-20m. Što duze to bolje.
 
Za ozbiljnije pranje, tipa poljoprivrednih mašina bez trofazne mašine i dugoga crijeva nema posla. Još koja ima toplu vodu još bolje.
Mi imamo Wap triton 1000, 6,7kw, 900 l/min, 20m crijevo, ubija kako pere, još kada se stavi roto dizna, guli sve.

Nekada smo imali monofaznu masinu, 2,5 kw bila je dobra mašina, ali kada smo prešli na trofazne, preporod.
Izmijenjali smo razne ovo je 5 trofazni (volim tako malo kupiti-prodati) i svaka trofazna je bila bolja od te monofazne.

Najbitniji je protok, jedna je imala neku veliku diznu, pere na 70 bara ali pere samo tako zbog velikog protoka vode.

I bolji je ne 30 nego 40 godina star Kercher trofazni, nego sada ove nove monofazne, imali smo Karcher 1000 1983 godina, bio je godinu dana kod nas, ekstra mašina.
 
Koliko kosta neki polovan za toplo pranje ? Nemora imati bas jak radni pritisak i protok. Nesto do 3kw.
 
Nazad
Vrh