Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
obican bagrem , gusto posadjen...Ja sam pre jedno 17god. sa majkom i bratom jos dok smo bili deca sadili neki industrijski bagrem,on je izrastao jako visoko nema nigde grana,ali su stabla za to vreme najvise 10cm precnika, da li je nekome poznata ta vrsta ,i da li je trebalo da se krati odmah posle sadnje...?
Kazes da je plac u dolini i da je vlazniji u nekim periodima godine. Bagrem voli rastresita aluvijalna zemljista, laka tj. treba izbegavati ilovace svih vrsta(glinovite,peskovite...). Gde god da ga posadis on ce 90% slucajeva da se primi ali dalji porast jaaako zavisi od zemljista i uslova.Celu temu sam prelistao. I sad se dvoumim da li posaditi bagrem ili ne. treba mi za ogrevno drvo. imam 8600 kvadrata plac, nije pod vodom, ali je u dolini pa je malo vlazniji u nekim periodima u godini.
1. Koliko sadnica bi tu trebalo da stane, i koliko novaca mi treba u startu, za sadnice mislim, ostalo cu resiti.
2. posle koliko godina bi trebala biti seca, i koliko kubika mogu da ocekujem za celu povrsinu.
Kalkulisem, plac mi stoji prazan, a nemam neku pametniju ideju sta raditi. Paulownia me ne zanima