Rutava buba

Danas sam na mladom kajsijaru rucno nahvata preko 700 komada na 600 stabala a juce preko 1000.Nije normalno koliko je ima.
 
Kod mene ih nikad nema na kajsijama , ali zato kasnije kad cvetaju kruske bude ih dosta.
Imam par aronija ,primetio sam da njih najvise vole.
I jos nesto sto sam zapazio da ih u protekle tri godine ,svake sezone ima sve manje , videcu kako ce biti ove godine.
 
Počela je i na breskvi da radi. Juče tek pokoja, danas po 5-6 na drvetu.

40520770613_507e71dc39_b.jpg
 
Kod mene se juce pojavila rutava buba. Za sada samo na maslacku i to retko ali mi se cini da se nikad ranije nije pojavila. Valjda zbog blage zime.
 
Druze sta stavljas u case?


Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
Feri za sudove,probao sam i negro bombone ali mi je ovo bolje i lakše.Pretprošle godine se nije potrefio nalet sa cvetanjem pa sam mislio prošle da ću se izvući i nastradao sam pošteno.Pre tri godine je bilo 3000 čaša i svaka je bila puna do pola sa bubama,smrdelo na crkotinu u celom voćnjaku.
Mislim da miris nije presudan.
 
Meni su prosle godine skoro sav rod unistile,stavljao sam kantice i u njima ekstrat jagode i negro bombone ali nije bilo pomoci.Ove case se stavljaju u stablu ,po koliko na stablo?

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
 
Feri sa kojim ukusom i koliko ferija?
Ja sam prosle godine uhvatio more u klope (ima slika u temi) koliko se secam bilo je negro bombona i nekih dodataka za kolace od maline ili step sokova.. nije bilo razlike u kolicini buba.
 
Zato i mislim da miris nije nešto presudan, mwnw jedne godine uhvati stravičba oluja sa kišom da au se sve čaše dopunile i maltene se feri nije ni osetio a bube su ulazile. Inače stavim mali u flašu 20 ml otprilike i dipunim sa vodom.
 
na svako stablo okačim po jednu otprilike jednu na metar visine jednu na metar i po,naizmenično.

To je odlična ideja. Ja primenjujem samo plave posude na zemlji. Jedne godine sam stavljao čaše isto kao i Vi ali sam video da je ušlo i par bumbara. Odmah sam skinuo sve čaše. Od tada samo plave posude na tlu. Prošle godine po negro bombona i par kapi ferija.
 
Ja mislim da je presudna boja. Boja je to sto ih privlaci. Od pocetka pojave bube predlazu plavu boju. Zato moze i plavi lavor a obicna voda.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
 
Nazad
Vrh