Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Galation G5 и Radar versus G ал' заштитар у пољоапотеци не препоручује за воће због резидуа. Кад није хтео да ми узме паре јасно ти је о каквом тровању се ради. Ја сам планирао да преко зиме, кад најаве неки добар мраз, протрчим фрезом да их подигнем да се смрзну пошто су плитко. Само је питање колико то вреди ако се комшије не потруде.ako se larve u zemlji, da li se mogu pobiti nekako pre nego se izlarve,znam da imaju neki insekticidi u vidu granula koji se bacaju u zemlju i koriste u povrtarstvu
Moje iskustvo u vocarstvu je oko 6-7 godina inace imam lesku 600 komada na 1 ha imam oko 110 oraha isto na 1 ha i 3 -ca godina kako gajim jabuku izmedzu leske spalir sistem .Radio sam svasta oko 20 godina kao trgovac a sada imam malo vise vremena pa sam se odlucio na nesto sto bi mi popunilo vreme kad odem u penziju.Zadnjih 2 godine pratim forume poljoinfo i naucio sam mnoge stvari o lesci jabukama i orasima bas ovde.Najvecu muku mi je stvorila rutava buba za koju sutra spremam jedan novi preparat terra biosa danske proizvodnje koji je organski preparat i koji je po uputstvu neka slana ili kisela sredina koja je svim insektima i virozama nepogodna sredina za razvitak ,insekti dodzu probaju i ne vracaju se ponovo tako bar pise u preporukama za upotrebu ide 10 litara vode sa 1 litrom tera biose sutra cu oprobati da bih se resio ove dosadne rutave bube pa ako ima efekta evo mene pisacu na forumu.Inace do sada imam u sudovima bele boje po savetu joekikija vec 6-7000 buba utopljenih u vodi sa deterdzentom arome jabuke a danas sam postavio i manje case sa odzacarom da uporedim efekat negro-deterdzent.kod mene je zakasnila cvatnja oko 25 dana tek sad cvetaju rane kruske i pocinju i jabuke na oko 750 m nadm. visine do lanjske godine sam orao ali sad mislim da je kad je rec o rutavoj bolje ostaviti ledinu da se ne bi lako ukopavala u zemlji toliko za sad pozdrav svima iz Prilepa
Napada ona i šljivu, ali joj je malo manje privlačna od kruške i jabuke.A i na šljivi je mnogo više cvetova pa se šteta ne primeti toliko.Nigdje nisam vidio da napada cvijet šljive? Bar nije kod mene.