savoris
Član
Bio sam , bilo ih je 4 ili 5.
Potanak vašar ali opet dobar za januar.
Potanak vašar ali opet dobar za januar.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Gde je kupio?Ja za koji god da sam se uhvatio 500 dinaraGde bez mene da prođe...
Kolege i ja pobegli s posla malo ranije...
Bili od 14 do 17 časova popodne...
Šetali onako, jedan kolega pazario neke ključeve raznih veličina i oblika, 100 dinara po komadu, i noževe za klanje i prangijanje, to mu je "bolest", ja pazario držalje za sekiru i neke sitnice, a ovaj drugi kolega ništa, po običaju, samo nam pravio društvo i zajeb...avao...
Onaj "plato", gde su redovi prodavaca...Gde je kupio?Ja za koji god da sam se uhvatio 500 dinara
Bio sam kod njih ali nije bilo ništa što bi mi odgovaralo. Mada sam predhodnih vašara bio mušterija kod njih.Onaj "plato", gde su redovi prodavaca...
Stariji Cigan i Ciganka, ogromna plava cerada i na njoj bukvano prosuto raznog alata, Ciganka hvali robu, "navali narode" itd. a Cigan naplaćuje...
Nisam mogao prići koliko narod navalio...
Ovaj jedan kolega pazario, a drugi kolega i ja stojimo na metar-dva i posmatramo robu koliko se sa te daljine dalo ošacovati...
Ključ vilasti , od onih manjih 10-11 recimo, košta 100 dinara, a okasto -vilasti 24 isto 100 dinara...
Ostali mi upečatljivi , momak i devojka, dal' su supružnici, jbm-li ga, pune ruke ključeva i jednom i drugom, ispadaju im iz ruku...
Pa imali su barem po 20 ključeva svaki, raznih veličina i oblika, i novih i sečenih i zarđalih...
Kada se poklopi sa Rumom ,mnogo je slabiji .U nedelju je i u Senti vasar.