Roto Drljaca Lely zahvat 2,5m sa dve brzine, u kombinaciji sa Fendt Farmer 309LSA, brzina kardana na 750rpm, reduktor na RD namesten u sporiji prenos, obrtaji motora na 1700rpm, brzina kretanja oko 4km/h. Extra kombinacija!!
Da nije bilo Dragana82 i njegovog brata Srdjana iz Jasenova, ne znam kako bih zavrsio ovogodisnju pripremu njiva za setvu kukuruza.
Kvar na traktoru me je sprecio da u potpunosti obavim zimsko oranje i nekih 12ha mi je ostalo za prolecno oranje. Teska, mokra, lepljiva smolnica se prilicno osusila i stvrdnula par dana nakon oranja, tako da je "teska" nosena tanjiraca prelazila preko brazdi kao po asfaltu, samo je prasinu "hvatala", ali je zato Lely odradila posao samo tako i to u jednom prolazu!!!
Tako da ako ste se nekada nasli u slicnoj situaciji i niste znali sta da radite, slobodno kontaktirajte ove momke, izaci ce Vam u susret u svakom pogledu, i sa savetima sta i kako a i sa pristupacnom ponudom masina i rezervnh delova.
Topla preporuka.
Probao sam RD i u zimskom oranju gde je mraz odradio svoje, na ovakvom terenu kao kod mene operacija pripreme njiva za setvu setvospremacem zahteva minimalno dva prolaza jer ne moze na nekim uzbrdicama da se postigne odgovarajuca brzina kretanja da bi setvospremac zavrsio posao u jednom prolazu, jednostavno takav je teren, a sa RD se laganom i udobnom voznjom po brazdama postize maksimalan kvalitet pripreme zemljista za setvu bez opasnosti za preterano isusivanje vlage iz zemljista bas zbog samog nacina na koji funkcionise RD. Srdacan pozdrav za Dragana82 i njegovog brata Srdjana i HVALA IM PUNO!!!!
Neizmerno zahvalan Denis Balanovic sa Homolja.