Bobo
Član
Ja sam na mojoj rotodrljaci dobio samo dva zupcanika dakle imam samo dvije brzine. Bila je usporena kad sam ju kupio i probam s njom raditi ali sam isao prebrzo i traktor ju je osjetio i na 6-7cm dubine rada. Posto moj traktor ima spor kardan, ja ubrzam rotodrljacu kako bi mogao traktor raditi pri nizim okretajima a ne cjeli dan na 2000 okretaja ko bi ga natocio Isti stupanj prijenosa u kom i orem, gas na 1600 okretaja, rotodrljaca radi zadovoljavajuc posao. Da li radi na nominalnim okretajima ili ne, to me bas i ne brine.
Pokusao sam i s ubrzanom drljacom raditi na 540 okretaja kardana i nisam vidio neku bitnu razliku u kvaliteti obrade zemljista tako da ostajem pri 1600-1700 okretaja motora i brzina 5-6km/h mi je sasvim OK za taj posao posto imam lako obradivu zemlju.
Pokusao sam i s ubrzanom drljacom raditi na 540 okretaja kardana i nisam vidio neku bitnu razliku u kvaliteti obrade zemljista tako da ostajem pri 1600-1700 okretaja motora i brzina 5-6km/h mi je sasvim OK za taj posao posto imam lako obradivu zemlju.