ROTACIONA svetla na poljoprivrednim masinama!!!

Evo kako sam ja resio rotacije na masinama...

img2192.jpg


img2193.jpg


img2620.jpg


img1977.jpg


img2617.jpg


img2621.jpg
 
ima nosac a posebno i rotacionih svetala u juselu u sapcu ja sam kupio pre 4 god u juselu ama italija (Zadovoljan sam) prosle godine sam kupio nosac i stavio na kombajn
2ujns01.jpg

AMA italija
dcau7n.jpg

hela jusel
21o1yu1.jpg

nosac rotacije mada sam ja kupio bio je bez ovog lima sa strane pa sam morao da ga dovarim trenutno nije bio na lageru ovakvih , imaju dole dve zice masa i struja koje se povezu i to je to
JUSEL
15 000 Šabac
Kralja Milutina broj 6
SRBIJA

Tel/Fax: +381 15 300 000

E-mail: info@jusel.com
 
Potrebna pomoc, zelim sam da povezem rotaciono svetlo na traktor. Imam standardno rotaciono svetlo ciji kraj ima ulaz kao za upaljac u kolima. U pitanju je Belarus 820, pa molim za pomoc kako da ga povezem da radi preko prekidaca.
 
Potrebna pomoc, zelim sam da povezem rotaciono svetlo na traktor. Imam standardno rotaciono svetlo ciji kraj ima ulaz kao za upaljac u kolima. U pitanju je Belarus 820, pa molim za pomoc kako da ga povezem da radi preko prekidaca.
Uzmes + izvod sa osiguraca, povezes na prekidac, a sa pekidaca kabal na rotaciju. Masu (-)pricvrsti za neki metalni deo(spojen sa sasijom) i to je to.10-15min. posla maximum:ppozdrav:
 
Postovani, razmisljam da stavim dva rotaciona svetla na traktor, ali da ih spojim na jedan izvod za rotaciju koji ima, pitam se da li je to izvodljivo ili treba davati jace kable ili osigurace?
 
Svejedno sam na traktor planirao da stavim migavce pri vrhu kabine , bili bi vidljiviji , manje osjetljivi na lomljenje od nekih grana i slično a ima solidno mjesto , na vrhu kabine a ipat djelom zaklonjeno . Zašto ovo pominjem . Nerviraju me rotacije , lome se otkidaju , ionako je traktor visok pa još moraju da budu više dabis e vidjele i spreda i odzada ili moraju bčno da budu isturene opet nije dobro , onda olabavi remenčić pa neradi itd . Zakonski je ako se nevaram da bude žuto trepćuće svjetlo , pa zar nebi to isto bilo ako se uključe sva 4 malo veća migavca na vrhu kabine ? Dobio sam ideju jer vidim da se u nekim državama traktori kreću sa tako uključenim sva 4 migavca ? Šta mislite ?
 
I kod mene te rotacije nemogu sastaviti dugo da rade vecinom ih polomim, svakako sam ih probavo staviti gdje god stavim kad uletim u neki sljivik to sve otpane vise i ne stavljam. Jedino na jednom traktoru sto snjim idemo do grada kod njega uvjek radi.
 
Znaci moguce je povezati na kablove koje idu sa izvoda za rotirku,debljine su 1,5mm ,i jel se moze na taj kabal spojiti dve rotacije sa sijalicom H1?
 
Rotacija se podrazumeva,a ovo mi zanimljivo izgledalo pored rotacije kad sam video na tom kamionu.
 
Nazad
Vrh