Vi kolega Miladinoviću širite potpune dezinformacije ovim načinom komunikacije i koristim priliku da vas upozorim na reči koje pišete i vezujete za moje ime. Od toga da sam vlasnik farme u Han Pijesku, pa sve do Kvizove. Ne mogu se svega seti šta ste sve pisali, ali koga interesuje može to pročitati na ovom forumu. Kakvo Jaroslavlje, kakva Kvizova, kakvi embrioni? Ne znam gde prikupljate te dezinformacije, verovatno ste mlad čovek koji nije još stekao mudrost i imate vremna da pišete nebuloze koje nemaju veze sa činjenicama i ovčarstvom.
Da vam pojasnim dozvole za uvoz je nemoguće obezbediti iz zemalja koje su oterećene zarozno prenosivim bolestima. Većina EU zemalja ima velike probleme sa "plavim jezikom" i rade vakcinaciju stada. Vetrinarski propisi su jasno definisani zakonskim aktima zemlje uvoznice šta može odbriti za uvoz. Svakom uvozniku može biti ukinuta dozvola za uvoz aktom Ureda (kancelarije) za veterinarstvo koja je izdala istu, ako se pojavi bolest u području odakle životinje potiču (ovo pišem isključivo zbog ostali kolega i neistina koje pišete na ovom forumu, inače vam se ne bi uopšte obraćao) Kakvi embrioni iz Rusije? Ko vas je to slagao? Da li vam je jasno šta vi ovde pišete? Da li vam je poznato da bi neko mogao za to da odgovara? Znate li Vi da možete zbog toga biti saslušani od nadležni službi? Znate li šta znači ilegalan promet embriona i šta se može uneti od bolesti u zemlju tim putem
Pa vi ne znate šta je enterotoksemija, a znate šta su Putin i Mihailov iz Jaroslavlja večerali.
Izvinjavam vam se Agro Lug, verovatno se nismo razumeli. Ne znam zašto vam veterinar nije izašao na teren i nije pomogao životinji, to ne bih ni komentarisao. Ne vidim zašto vežete mene za taj problem, osim ako na osnovu jednog vašeg "lošeg" iskustva ne sudite celoj veterinarskoj nauci? Pa niste mene zvali? Da ste me pozvali sigurno, bih došao. Meni je drago da postoji toliko romanovki ovaca u Hrvatskoj i nadam se da će ih vremenom biti sve više i da će mladi ljudi početi ozbiljnije baviti ovčarstvom. Sad vas razumem kad ste pojasnili da ste orentisali svoju proizvodnju na meso i da vas ne interesuje visoka genetika. Eto, moja opredelenja su drugačija, mene isključivo zanima visoka genetika i elitna grla. Ne planiram držati više od 150 ovaca i dvadesetak ovnova. Ovčarstvom se bavim profesionalno i odavno nisam u spoljnjoj veterinarskoj praksi. Ipak sam egzibicionista i smatram da su mi ovce najpreče, da uvek može bolje, a da će materijalni deo doći sam po sebi. To ne smatram uvredom, nego komplimentom. Hvala vam Janko.
P.S. Ipak se moje ovce poradjaju i jagnje, za razliku od vaši koje se (o)kote, moram vam priznati da mi se taj vaš izraz ne svidja kad su ovce u pitanju, prikladniji je za pse.