Romanovske ovce

romanovska ovca

Pre svega veliki i srdačan pozdrav kolegama ovčarima, javljam se iz okoline Jagodine.

Evo par slika mog stada.

1. Dvogodišnja ovca sa svojim jagnjadima (jedno ♂ + dve ♀). Datum jagnjenja: 29. januar 2013. godine

2. Trogodišnja ovca sa svojim jagnjadima (jedno ♂ + tri ♀). Datum jagnjenja: 21. mart 2013. godine

3. Prvojagnjenice sa svojim jagnjadima (dva ♂ i četiri ♀) Datum jagnjenja: 12. i 14. mart 2013. godine

4. Šilježad starosti deset i dvanaest meseci.

Na linku ispod možete pogledati i ceo album sa nekih osamdeset slika...

https://plus.google.com/photos/103676920780768246619/albums/5876023212939441169

A evo i kratkog videa sa paše na našem posedu.

[video=youtube_share;tgB96eCKzwc]http://youtu.be/tgB96eCKzwc[/video]

Svaki savet i kritika su dobrodošli, ako imate bilo kakvih pitanja možete me kontaktirati putem foruma, ili na telefon 064 50 23 652 pošto imam ograničen pristup internetu.

Sve najbolje!

Poslednja izmena:
jeste bila malo zivlja dviska je ali veterinar kaze da je zbog ovog treceg jagneta koje uopste nije bilo u posteljici i da je ono smetalo ovim drugim bilo je kao mis bez dlake dok su ova dva bila normalna jedno je zivjelo nekih pola sata ali mu pluca nisu bila dovoljno zrela i nije moglo prezivjeti

@cica54,imate bas lepo negovano stado
ovce su rodjene na han pijesku ili im je to poreklo samo a rodjene su van te farme?
ne vidim na njima markice usne iz BIH pa me to zanima
pozdrav

Ovce vode poreklo sa farme u Han Pijesku i sa farme Pitomača u Hrvatskoj, a u ušna markica se lako stavlja i demontira.

Sve najbolje!

Hvala na odgovoru @Cica54
To za montiranje i demontiranje drzavnih markica mi nije palo na pamet posto je to ne bas naivno krivicno delo koliko ja znam...
Pozdrav

postovane kolege, vec sam pisao a I videli ste od 28.03.2013 cetvorke romanovki ispod Wirtemberga. jagnjad su zalucena sa dva meseca I deset dana, a kliaze su od 19 do 23 kg
2rhml4z.jpg
cm3qe.jpg
Ovce su se vec parile, ali ovaj put sa odgovarajucim partnerom
cm3qe.jpg
143dqg.jpg

E ovako imam ne zainteresovanog ovna (sto se tice ovaca) koji je star oko 10 mjeseci on vjecito jede uvjek su mu trbusi iznad kicme da li neko ima prijedlog sta da uradim ili jednostavno da cekam

ako je romanovac ( a predpostavljam da jeste posto si se javio u ovoj temi ) onda je on samo dobar za klanje

Jeste romanovac je ali izgleda da je oganjao ovu jednu ovcu sada je promjenio harem vratit ce se za nekih 10 dana pa ce mo vidjet sta ce biti

ako neko ima iskustva da pomogne u dilemi, pitanje ima veze sa ukrstanjem ali je u pitanju i romanov pa......
ako se romanov ovca zasusuje manje vise sama i goni kad joj se odvoji jagnje, da li se ta osobina prenosi i na potomstvo, jer se kod mene u kraju ovce pre svega cuvaju zbog mleka a onda i zbog jaganjaca, (mi bi ubacili romanov da podignemo plodnost pirotske pramenke, svrljizanke i awasija mesanaca), ili bi ta osobina mogla da se umanji tek u f2, da li je neko imao iskustva ili je iko, mada je skoro pa glupo pitanje, pokusao da muze romanov ili bar potomke mesance. unapred hvala.

Nazad
Vrh