Romanovske ovce

zagrejao sam se ovu zasu.raspitacu se u Makedonija kakva je procedura za uvoz. Dali vi znate neko od Makedonija da uzeo od srbija ovce pa da uzmem od njega? ili dali neko zna da ima vakve ovce u strpce i okolina.ja se nalazim preko jedna planina u strpce mogo bi tako da prosvercovam vecina ovaca. i koliko se dvizi recimo jagnje od 3 meseca zenko a koliko musko a i velika ovca?

da da...sory dejan
ja sam početnica u uzgoju i malo čuvam svoje romanovke...2,5 do 3 mj su sa janjičima, zatim ih odvajam...i nakon mjesec dana idu na prenje..tj. ja neću imati baš tri janjenja u dvije gudine...ali nema veze...
samo da su mi čvrste, zdrave i lijepe
u 3 godine biti će 4 janjenja
Pozdrav svim ovčarima ,,,,

Slavisa ih pripusta odmah nekih 30ak dana posle janjenja,hrani ovce jako dobro em doje lepo jagnjad em se pare odmah ali koristi i efekat ovna
ako bude hteo pojasnit ce nam sve to
@sarbanac
raz je odlicna,na pasteri je koriste i imaju extra rezultate,takodje nije ni skupa

Kad bum ja imala pola znajnja i iskustva kao Slaviša, onda ću se upustiti u brža odvajanja janjaca, brža parenja..i sl..
za sada idem polako,,,ojaćati stado koje sam kupila..izlučiti ovce koje ne valjaju, a i čekam nove ovce i ovnove iz Češke, ako bog da stići će u drugoj polovici veljaće 2012.
Također odvojila sam svoje lijepe ovce za nove dečke...sad imaju oko 30 -32 kg...taman dok dečki stignu imat će lijepu kilažu

Ovce koje su se jagnjile pre mesec dana nije teško upariti sad. Problem je kad se jagnje u februaru jer u martu dan već oduža. Međutim za romanovsku to nebi trebalo da važi.

Upravo,ja sam pre odvajao sa 2 meseca i posle jos mesec dana prihranjivao kozijim mlekom jednom dnevno.. :osmeh:
Mada su ovce bile sr#nje pa se nisu ni pripacavale,nego samo 1 godisnje. :sjasi:

Deki kad rešiš da gajiš pravu sortu poklonićemo ti Miladinović,Zema i ja po jedno janje za dobar start

Dogovoreno,bice svecano otwaranje,Boze zdravlja!

---------- Poruka napisana u 21:10 ---------- Prethodna poruka je at 21:09 ----------

Al' ja vama onda vracam po jednog od moje sorte,za probu!

Nazad
Vrh