R
rus 82
Guest
evo i mene (sad se svi vec jeze) bojane ne daj se. upao si u osinjak sve si smeo da pises osim tri stvari :da ima bolje, lepse i da ima jeftine romanove ovce skroz si im pomutio koncepciju jer su sad moguci kupci videli koliko se jeftino moze nabaviti ta (blazena ovca) zato su te odmah i napali. a ovo (blazena ovca): ima jedan clan stado ovaca jedan deo "blazene" a jedan deo cini mi se slovenke , e sad jedu isto piju isto zive na istom mesto a razbole se samo "blazene"i nazalost po kolegu pocrkaju a pre toga kolega trazi pomoc od nekoga ko vec ima "blazene"i nejavi se niko od cuvara "blazenih"da pomogne (cast izuzetku) a cim si ti napisao da su jeftine jave se svi i to sinhronizovano.zato ne daj se i daj nam jos primera tih po meni( posle vidjenog ) najjeftinijih ovcica

izjutra ih pripustis pod zeljenog ovna,i naravno izdvojis iz stada narednih dan dva gde ces dva puta dnrvno ponavljati pripust,obelezis mrkane ovce kad ih vratis u stado na ledjima ili glavi da ti nebi pravile zabunu u narednim odvajanjima,itako 15 dana,tada promenis boju markera da znas prepoznati ovce koje bi povadjale(pomrkivale)Ovakvim radom stedis ovnove jer ih pustas "iz ruke".za probaca cu najbolji ovnovi rase romanov ili melezi sa istim.I najbitnije imas plansko parenje ko skim i zasto.dnevno ti treba aj da kazem sat vremena na stradu od 50-100 ovaca,nisu ti podrebni odvojeni boksevi da bi odvajao ovce prema ovnu koga zelis pustiti,jer prilikom odvajanja pogledas broj ovce i prema predhodno napravljenom planu pripusta pustas pod zeljenog ovna.sve ovo sam koristio na farmi i tvrdim da je jako prakticno i pozeljno raditi ovako.naravno probaca treba povremeno pustiti da i on nesto
i redovno odrzavati HIGIJENU KECELJE
(jos se niko ne zali)