Rolo balirka.

ja kad bi birao ja bi uzeo welgera za moje potrebe zato sto radim vise zelenu masu, a za tebe bi preporucijo FORT ili NEW HOLAND welgera ne bih ti preporucijo zato sto je malo zeznutije raditi suvo sijeno i slamu s njom

ja radim sve suvo sa mojom deutz fahr 2.30 koja je napravljena po sistemu welger i nemam problema jedino kad je slama upržena moraš ići ranije i sve će biti u redu

Ja imam hesston 5670 H presu ali dobio sam dobru ponudu za nju i prodao sam ju ali presa stvarno super radi i po danu i po noći može presati nikad mi bala nije stala nisam uopće imao problema sa suhom slamom. Osim što mi nekada u početku ne počme okretati unuta balu ali to se rijetko dešava, i problem je što nemogu odmaknuti špagu od krajeva bale pa mi onda na balama slame spade špaga sa krajeva, što se tiče nabijenosti bale mislim da ni jedna u selu nemože nabiti ko moja, bala je kao kamen, a traktor ju pogoni bez problema!!!

Poslednja izmena:
meni sa welgerom pravi problem suva slama sijeno se moze raditi nekako ali slama samo po noci ili ujutro rano

Pa na 21 strani sam vidje kako presa krone comprima neveže balu ni špagom i mrežom nego najlonom pa me zanima može li tako svaka presa može koja ima sistem za mrežu?

Nebi znao ja mislim da bi mogla mozda neka mala dopravka ali nisam siguran. kod mene je rp12 i nema mrezu

koja rolo presa sa varijabilnom komorom je laka za vuci i na šta treba obratiti pažnju kod kupovine.imam traktor 60 ks pa nebi kupovao nešto sa čim neću moći raditi a treba mi za suve role sijena i slame.hvala

Hesston 5670 H je jako lagana za vući, a super je nema kvarova, samo bi trebalo obratiti pažnju na spojnice kod remenja da su dobre.

Fiatagri hesston 5850, 97 godina, vezanje samo špagom (sa dvje), varijabilna je, ima remenje i valjke, ima ispustnu rampu za bale, pik-ap 2 metra, cjena 25 000 kuna.
Dali je puno dati za takvu balirku?

Nazad
Vrh