Rolo balirka.

Aha,onda je vec to druga stvar :)

---------- Poruka napisana u 02:30 ---------- Prethodna poruka je at 00:18 ----------

Evo jednog zanimljivog videa,kako ne umotavaju u mrezu nego foliju,to bi bilo dobro i za suvu detelinu da nista ne zakisne.

U svako, slucaju jedana vakumirka se isplati na prvi 4-5 ha izgubljenih deteline. Ja sam jedne godine izgubio 2ha graorice . Tako ju je kisa unistila , da posle nije bila cak ni za prostirku. I svake godine kisa nam pravi probleme. A ovako sa vakumirkom , danas pokosis , a sutradan skupljas. Kisa i lose vreme ne moze ti nista.

Aha,onda je vec to druga stvar :)

---------- Poruka napisana u 02:30 ---------- Prethodna poruka je at 00:18 ----------

Evo jednog zanimljivog videa,kako ne umotavaju u mrezu nego foliju,to bi bilo dobro i za suvu detelinu da nista ne zakisne.
Kod nas u PIK-u to rade odavno,u presu stave foliju za omotavanje paleta(cement,blokovi,itd...) i sa njom vezu slamu.nista im ne propadne ili pokisne a ta folija je jeftina

hmmm to moze da se kupi u rolnama kao i ova mreza?? :) to je super stavar,a omotavanje je tek drugo po meni dobra prica bas iz razloga propadanja zbog kise.

ja sam imao new holland 841 dobra je presa ali je mnogo teska

---------- Poruka napisana u 22:11 ---------- Prethodna poruka je at 22:10 ----------

vukao sam je sa imt549 ali izdise

Bok svima ja sam novi ovdje. Imam nekoliko pitanja vezano za ovu temu pa molim sve da daju svoje mišljenje i iskustva.
Moramo kupiti rolo presu i našli smo 4 prese koje nas zanimaju ali neznamo koju odabrati. Ovako imam traktor massey ferguson 75 ks koji bi trebao vući tu presu. Ta presa bi presala samo suho sjeno, godišnje oko 250 bala od toga 50 bala slame. I u sustavu smo PDV-a.

1. Fiatagri hesston 5850, 97 godina, vezanje samo špagom (sa dvje), varijabilna je, ima remenje i valjke, ima ispustnu rampu za bale, pik-ap 2 metra, cjena 25 000 kuna?

2. Welger RP 12 (Westmac), 90 godina, na valjke je, fiksna komora, vezanje samo špagom, pik-ap mislim da je 120 centimetara, vlasnik kaže da su svi ležaji promjenjeni, cjena 30 000 kuna?

3. Fort F21, 95 godina, vezanje samo špagom, varijabina, ima letve, pik-ap 2 metra, cjena 30 000 kuna sa PDV-om?

4. New holand 835, 89 godina, vezanje špagom i mrežom, ima letve, varijabilna je, pik-ap 160 centimetara, cjena 25 000 kuna sa PDV-om?

Sve prese su u jako dobrom stanju. Presa pod brojem 3 i 4 se nalaze kod švercera (preprodavača).

Neželimo ništa skuplje kupovati od 30 000 kuna i dopadaju nam se ove 4 prese pa me zanima vaše mišljenje koja bi bila bolja?

Poslednja izmena:
gledaj samo koja nema elektroniku i koja nije pohabana i po mogućnosti da ima dve špage sa jednom je sporo

Nazad
Vrh