Ako već imaš mogućnost da sadnice neguješ preko zime, zašto ih ne bi zasadio na proleće na stalno mesto? Naravno, pod uslovom da si pripremio zemlju za sadnju.
Da imam mogucnosti da ih negujem preko zime.
Pa neznam koliko ce da se dobro ozile i razviju korenov sistem do proleca pa sam zato rekao tek u jesen da sadim.
A i nekako vise volim jesenju sadnju..
- - - - - - - - - -
Pozdrav "genca" dobro došao!
Neznam gde planiraš da sadiš, dali je to negde u brdu, na kojoj je nadmorskoj visini. Moj savet, ako misliš da počneš da radiš bilo koji posao od kog misliš da živiš nemoj da improvizuješ. Sa pedeset komada 50 kom. imaš obaveze i kao sa 300 kom. od 50 sadnica mošeš da užiliš od 30 do 5o kom. zavisi od sadnice, od toga da se prime 8o % da dođeš do cifre od 300 treba ti tri godine.bolje se nekako snađi i kupi 200 - 300 kom. i budi pravi plantažer. i verujmi već u prvoj berbi vratiće ti se pare za sadnice.
Pa ovo je sad za probu, pa videcemo za dalje sa vecim povrsinama dali moze da se zivi od toga.
Znam i pretpostavljam da je zajebancija za 50 isto kao sa 500 sadnica.
Sto se tice mesta, jeste bas je u brdu, a za nadmorsku visinu neznam vas da te ne izlazem...
- - - - - - - - - -
Pa ajde da probam i tako. Ko orezuje i baca reznice, ako hoce moze da se javi i da mi proda (a ja cu posle da perljam i oziljujem).genca ako vec nemas love, kupi od nekoga reznice i odneguj, pa na jesen sadi... ili mozda neko sa foruma hoce da ti pokloni... jer ionako kad oreze ce baciti... lako se oziljavaju. pozz
Nek se javi u pp.