Petrovo
Član
markodjurdjevic koju rasu ovaca drzis
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa bio je los, slabo napredovao, a mnogo ovaca je ostalo jalovih zbog njega, i na kraju je iz cista mira uginuo!po cemu nije bio nikakav ovan,mislio sam na sudjere?
od skoro sam na ovom forumu,kao sto sam napisao u pocetnom predstavljanju imam 15ak grla ukrsten w i domaca pramenka,a od skora sam neka grla zamenio sa mladim jedinkama ukrsteni idf,sarole i romanov...Cesto kod mladih ovnova, ces se susresti s tim fenomenom. Ne vidis in nikad kad skacu. Npr. u jednoj farmi gdje smo prakticki bili cjeli dan, niko nikad nije vidio ni jednog od mladih ovnova koji su prvi put uvedeni u reprodukciju da skace. Bilo ih je jedno 30 -tak u svakom boxu s 10 ovaca. Kad smo radili ultrazvuk radi utvrdjivanja gravidosti, svega 5-6 % ih je ostalo neoplodjenoVjerovatno je vecina skokova bila tijekom noci i dana kad nikoga nije bilo u pokretu
Pozdrav.
mislim da je sve uradjeno kako treba sto se same sinhronizacije i postupka tice...posao je radio iskusan veterinar koji mnogo toga do sada uradio...trebao si da stavis pojas ovnu,onda bih sigurno znao dali je skakao,tu je malo problem sada jer neznam kako mozes saznati sta se desilo,jedino da sacekas par meseci pa da se primeti po vimenu ili stomaku,mozda iskusniji ovcari imaju neki drugi predlog...........